Головний тренер КСЛІ-Київ-Баскет Олена Федченко пояснює, чому її підопічні залишилися єдиною командою у чемпіонаті України у Вищій лізі (жінки), хто йде без поразок. І коли для її дівчат прийдуть справжні випробування.

– Судячи з вже пройденого шляху у Вищій лізі поки що ми не зустрічалися з сильними командами. З найсильнішими, будемо казати. Нам ще належить зустрітися з КСЛІ-Динамо-НПУ, з Мобі, з НУБІПом. Та й з Рівним теж. Отже, головні випробування попереду.

– Любінець, Рабчук, Волошина, Гутевич, Джунь заявлені і за першу команду Київ-Баскета. Як їм вдається поєднувати виступи у Суперлізі і Вищій лізі?
– Любінець у цьому сезоні отримує значний обсяг ігрового часу у першій команді. Рабчук – трохи менше. Отже, для Рабчук, для Гутевич, для Волошиної, для Джунь матчі у Вищій лізі – це прекрасна нагода перебувати в ігровому тонусі, проводити на майданчику по 25-30 хвилин. Бо ці дівчата поки що не грають провідні ролі у головній команді Київ-Баскета.

Читайте: КСЛІ-КИЇВ-БАСКЕТ ПРОДОВЖИВ ПЕРЕМОЖНУ СЕРІЮ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ

– А у вас вони розкриваються у повній мірі.
– Не те, що розкриваються. Вони тут мають ігрову практику. А вона дуже необхідна для гравців, для зростання їхньої майстерності.

– В останньому матчі з Хмельницьким дабл-дабл зробила ще Марина Свентицька.
– Ця дівчинка зараз вчиться в 11-му класі, вона 2002-го року народження. І Діана Березова у першому матчі з Хмельницьким 20 очок набрала. А вона теж 2002-го року народження.

– Отже, юним дівчатам у вашій команді є, за ким тягнутися.
– Звісно, вони бачать перед собою приклад, і намагаються не відставати від старших.

Читайте: КУБОК УКРАЇНИ: КИЇВ-БАСКЕТ ЗІГРАЄ З КОЗАЧКОЮ

– Найближчі ваші матчі – кубкові з Динамо (перший матч 1/ф фіналу КСЛІ-Київ-Баскет зіграє з Динамо-НПУ 24-го листопада – ред.). Ось де буде справжня перевірка боєм для вас?
– Не думаю, що це буде так вже й перевірка. У Кубку ми лише можемо грати тими дівчатами, які вчаться в 11-му класі, точніше буде сказати, не заявлені за команду Суперліги. Я думаю, вони ще не готові дати бій Динамо.

– Але ж їм доведеться виходити на майданчик так, чи інакше.
– Так, вони вийдуть і зіграють,і зрозуміють – як їм треба тренуватися і чого прагнути. Бо наскільки я розумію, Динамо вийде на матч із нами у бойовому складі. Це ж команда Суперліги.