Довгоочікуваний дебют Олександри Колесніченко (до одруження Чек) у Київ-Баскеті відбувся. У матчі з Рівним-ОШВСМ центрова провела на паркеті 16 хвилин, зробила 5 підбирань і один блок-шот. Саша не грала з початку сезону, заліковуючи стару травму коліна, якої зазнала ще у 2016-му у чемпіонаті Франції саме перед історичною грою ЄвроБаскета Україна – Сербія.

– Дуже приємно дебютувати у переможному для твоєї команди матчі. Приємно повернутися, хоч я усе ще перебуваю у періоді відновлення. Але потроху буду долучатися до гри разом з дівчатами. Головне – перемога, тому я рада!

– Наскільки ця перемога надасть вам впевненості у подальших матчах?
– На турнірному шляху у нас були не лише перемоги. Але наразі у нас завдання одне – жодних програшів! На кожну гру ми виходимо налаштованими на перемогу, хочемо вигравати знову і знову. Зрештою у баскетболі це головне – виграти гру. Ця гра, і наступна – це крок за кроком шлях до плей-оф і ми хочемо бути найкращими. Це і настанова тренера, і бажання команди.

Читайте: ЖІНОЧА СУПЕРЛІГА: АНОНС МАТЧУ КИЇВ-БАСКЕТ – ВІННИЦЬКІ БЛИСКАВКИ

– Наскільки відчуваєш, що можеш грати в повну силу?
– Я розпочала тренування разом з командою тільки після Нового року. Отже, працюю в основній групі тільки тиждень, і вже зіграла першу гру Для будь-якого гравця вийти на паркет після тривалої паузи і такої малої кількості тренувань і потім повністю влитися у гру – це непросто. Тим більше, коли щось турбує, наслідки травми, скажімо. Але я сподіваюся, з кожним наступним матчем я гратиму дедалі краще. Це стосується і мого коліна, і фізичного стану і ігрових кондицій. Потрібен тільки час, щоб повернутися на 100% у гру. Думаю, так воно і буде!