Проти ночі 2-го жовтня збірна України вирушила на ІІІ Літні Юнацькі Олімпійські Ігри. Серед олімпійців є і дві команди з баскетболу 3х3, дівоча і чоловіча U-18. В останній виступає гравець Київ-Баскета Олександр Сидорук. Хлопець поділився своїми планами перед відльотом до Буенос-Айреса. У статусі олімпійця він вже пережив чимало позитивних емоцій а тепер намагатиметься їх примножити.

– Дуже багато привітань отримав – від батьків, друзів, це усе ж таки непересічна подія у житті спортсмена

– Ви з Іллею Зайцем зустрічалися з вашим тренером Андрієм Харчинським, з першим тренером Ангеліною Здиркою, про що спілкувалися?
– Ми приїхали на гру чемпіонату ВЮБЛ, і там зустрілися з Андрієм Станіславовичем, і з Ангеліною Едуардівною. Вони нам сказали, щоб ми не переймалися, що у нас усе вийде. Привітали, настанови давали.

– Сам у своїх силах впевнений?
– Так, не сумніваюся.

– Команда ваша вастигла зігратися?
– З Іллєю Зайцем я взагалі з самого дитинства знайомий, тож проблем жодних нема. А з іншими хлопцями? У збірних неодноразово зустрічалися, та й усе літо разом, вже добре зігралися. Думаю, проблем на іграх жодних не буде, вже один-одного відчуваємо.

– Як оціниш суперників по групі?
– 3х3 – це такий різновид баскетболу, у якому кожна команда може як поступитися, так і виграти. З кожним суперником треба виходити і грати до останнього

– Проводи, що вам влаштували на Олімпійській базі у Кончі-Заспі, додали емоцій?
– Відчув себе частиною великої олімпійської родини. Там було багато олімпійців, родичів, зокрема наші батьки були. Нам влаштували справжнє свято – було дуже круто. Стати учасником Олімпійських Ігор мріє кожен спортсмен. Отримав дуже багато емоцій!

– Тебе очікує великий переліт, не літав ще через океан?
– Не літав через океан, і тим більше, через екватор. Знаю, що там зараз весна настала. Прилетимо, пройдемо період акліматизації, Тижня має вистачити. Підготуємося нормально, зробимо усе, щоб гідно виступити. А в літаку? Досвіду великих перельотів не маю, відпочину, книжку почитаю, фільм подивлюся, це те саме, що у потязі, чи автобусі, тільки на висоті 10000м над Землею.

Читайте: ІЛЛЯ ЗАЄЦЬ: МОЯ МЕТА – ЦЕ МЕТА КОМАНДИ

– Що цікавого хочеш побачити у Буенос-Айресі?
– Про культурну програму поки що зовсім не думав. Для мене головне зараз – виступ на Олімпіаді. Я їду туди не відпочивати, їду перемагати. З’явиться можливість, хочу побачити, як там люди живуть, усе ж таки – інший материк, усе цікаво – як харчуються, який менталітет мають. Але понад усе – Ігри, решта – то таке.

– Твоя команда Київ-Баскет розпочне сезон (у вищій лізі – ред.) без тебе, не випадеш зі складу?
– Думаю, я з усім впораюся. Будемо спостерігати за командою з Буенос-Айреса, за її виступами. А повернемося, увіллємося в команду, повторимо взаємодії, проблем, думаю, не буде. Тренер Максим Балашов побажав нам удачі на Олімпійських Іграх.