Капітан Київ-Баскета Максим Сандул поділився своїми передчуттями прем’єри команди у Суперлізі Парі-Матч. У двох спарингах з Черкаськими Мавпами він став найрезультативнішим гравцем у складі киян, набравши 29 очок. 6 жовтня у столичному Палаці спорту суперникам доведеться зустрітися вже в офіційному протистоянні.

– Не візьмуся прогнозувати хід гри з Мавпами. У нас багато чого змінилося відтоді, як ми грали з ними спаринги у вересні, насамперед у плані комбінацій. Але результат залежить від кожного з нас.

– Останні товариські матчі з Хіміком та Одесою стали гарною перевіркою останніх напрацювань?
– Не тільки для цього. Для нашого головного тренера це були тільки перші матчі на чолі команди. То ж мали нагальну потребу зіграти ці два спаринга. Ми напрацювали нові комбінації і ще більше зігралися. І перемога в останньому спарингу над Одесою також додала впевненості у своїх силах.

– Американці Мангано і Крік вже вписалися у колектив?
– Не помічаю, щоб нам щось заважало працювати на тренуваннях разом. Якщо і виникають певні непорозуміння, тренер їм пояснює, так само і ми теж можемо чогось нерозуміти, тренер зупиняє, пояснює, що треба робити, як діяти.

– Після першого матчу кваліфікації Кубка Європи ФІБА з кіпрським Керавносом головний тренер Черкаських Мавп заявив, що тепер це зовсім інша команда, ніж та, що була місяць тому. Тобто у спарингах з вами. Мавпи мають ігрову практику офіційних матчів на відміну від вас. Чи матиме це вплив на результат?
– Думаю, на гру це не сильно вплине. Ми вийдемо на цю гру з не меншим бажанням виграти її, ніж вони. Докладемо усіх зусиль для перемоги і ми теж маємо, чим здивувати суперника.

– Твої знайомі запитують у тебе квитки, щоб підтримати тебе на трибунах?
– Такий факт має місце. Матчем з Черкасами люди цікавляться і це приємно. Мені завжди хочеться бачити якомога більше людей на трибунах. Коли відчуваєш глядацьку підтримку, бачиш, що людей цікавить баскетбол, грати завжди приємніше. Тоді пересвідчуєшся, що недарма займаєшся цим видом спорту.

Квитки на матч Київ-Баскет – Черкаські Мавпи купуйте за посиланням.

– Наскільки важливо розпочати чемпіонат з перемоги? Ціна помилки тут не така висока, як у Кубковому матчі?
– Перемагати треба у будь-якій грі. Коли накопичуються поразки, вони псують мікроклімат, позначаються на турнірному положенні. З усіх боків перемога це добре – вона додає впевненості.

– У Суперлізі Парі-Матч на вас очікує досить щільний ігровий графік. Це звичний для тебе режим?
– Для мене це добре. Чим більше ігор, тим менше тренувань і навпаки. Тренування теж по дві години і не такі вже й легкі.

– Гравцю завжди краще грати, чи не так?
– Так, коли починаються ігри, входиш у відповідний ритм, зникає мандраж. А коли велика перерва, треба усе розпочинати з чистого аркуша.

– Під час прес-конференції Євген Мурзін зазначив, що команда вже у цьому сезоні боротиметься за п’єдестал. Кого бачиш вашими головними конкурентами у цій боротьбі?
– Черкаські Мавпи, Дніпро, Хімік. Решта команд, не сказав би, що чимось гірші. Якщо поглянути на спаринги, які ми зіграли, усі приблизно однакового рівня. М’яч круглий, будь-яка команда може здивувати у цьому сезоні. Про силу суперників можна буде судити вже у плей-оф. А у регулярному чемпіонаті завдання – посісти якомога вище місце, щоб мати перевагу свого майданчика.