Захисник Київ-Баскета Максим Луценко – один з ключових виконавців у тактичних схемах Євгена Мурзіна. Гравець «сонячних» розповів, як команда провела перерву у чемпіонаті і поділився найближчими планами. Три матчі поспіль Київ-Баскет зіграє з Черкаськими Мавпами, найближчий з них у Суперлізі Парі-Матч відбудеться вже 22 грудня у київському Палаці спорту.

– Налаштовуємося, готуємося, робимо висновки. Тим більше, останніх два домашніх поєдинка ми програвали, це трохи прикро. Бо поступилися в обох випадках у кінцівці гри. То ж хочемо реабілітуватися перед своїми вболівальниками, перед самими собою. Треба вигравати, тим більше граємо вдома. Та й наступна гра з Мавпами теж важлива – виїздна, кубкова. Будемо налаштовуватися, виходити з максимальною самовіддачею, битися до останнього.

– У міжматчевій паузі тренер дав вам великий обсяг навантажень, як витримали?
– Тренування булди виснажливими, дійсно, ми проробили великий обсяг роботи. Сподіваюся, це дасться взнаки у матчах.

– Новачок Арон Нванкво яке враження справляє?
– Ми допомагаємо йому влитися у команду якнайшвидше. Перше враження? Гарний, веселий хлопець. Ми спілкуємося. Звісно, будь-кому буде важко, приїхати посеред чемпіонату і влитися у новий колектив – важко. Навіть для українця. Не кажучи вже про іноземців. Хлопець приїхав з іншої країни. Але є свіжий приклад – Мілош Латкович трохи раніше до нас приєднався і абсолютно безболісно влився у колектив. Ми допомогли йому, чим змогли. Тренерський штаб прийняв рішення укласти з ним угоду, відтак він вбачає, що це піде на користь команді. А чи принесе це бажані результати – покаже тільки час.

– Отже, у команди є бажання закінчити рік, що завершується, на мажорній ноті?
– Звісно, ми хочемо виграти… ну, давайте вирішувати питання по мірі їхнього надходження. Зараз у нас гра вдома. Ми хочемо виграти останній матч регулярного чемпіонату у 2018-му, і потім вже боротимемося з Мавпами у Черкасах (26 грудня – ред.), бо так склалося, що ми потрапили на них в ¼ Кубка. Відтак, зіграємо з ними три поспіль поєдинки. Але нічого. Ми маємо гарні шанси на перемогу у матчах з ними.

Квитки на матч Київ-Баскет – Черкаські Мавпи купуйте за посиланням.

– Чинний чемпіон для вас гарний подразник?
– Ну, давайте дивитися так – вони для усіх гарний подразник. Усі хочуть обіграти чемпіона і ми не виключення. Та й взагалі, усі виходять і прагнуть перемогти, ніхто не хоче поступатися, усі хочуть бути першими, ми також. Виходимо, граємо на перемогу у кожному матчі.