Чинна чемпіонка України у складі Київ-Баскета Ксенія Афанасьєва розповідає, як команда відчуває незриму присутність Володимира Холопова, і як відбулося перезавантаження Київ-Баскету. Також Ксенія поділилася своїм передчуттям прийдешнього протистояння з Чайкою у Суперлізі.

– Чайка дуже сильний суперник, особливо у себе вдома. Їх несамовито підтримують трибуни. У Бердянську завжди важко грати. Але будемо намагатися їх перемогти за рахунок командної гри. Коли ми граємо усі, коли кожний гравець набирає більше 10 очків, тоді ми виграємо, нам усе вдається і це підтверджує статистика. Ми ставимося до Чайки з повагою, але нам головне – грати у свою гру. Ми підліковуємося, перед матчем багато хто з нас перехворів, у багатьох була температура, я сподіваюся, усе буде гаразд і ми виграємо. Будемо старатися.

– А хто перехворів? Спітковська вже одужала.
– Після Спітковської температура підвищилася у мене і в Кондусь. Ми п’ємо антибіотики. Температура була погана – 37,1 трималася. Але нам вже краще. Сподіваюся, ми гратимемо повним складом і нам це не завадить перемогти.

Читайте: ЧАЙКА-ДЮСШ – КИЇВ-БАСКЕТ: АНОНС МАТЧУ ЖІНОЧОЇ СУПЕРЛІГИ

– Те, що ви знову гратимете без Володимира Холопова, може позначитися на ваших діях?
– Володимир Михайлович завжди нас підтримує онлайн. Він постійно на зв’язку з Інною (Кочубей – ред.). Думаю, коли ми починаємо «чудити» на паркеті, ми його відчуваємо, відчуваємо його незадоволення. Він завжди нам підказує по телефону, ми завжди з ним на зв’язку. Це не заважає бути з ним у контакті.

– Поразка від Франківська стала виключенням з правил?
– Дуже важко постійно йти без поразок. І минулого року у нас вже був такий урок. Щоправда у фіналі Кубка України. Було боляче, але це стало для нас своєрідним поштовхом. Ми спустилися на нульову позицію і знову пішли вгору і жодного разу не програли потім. Отже, сподіваюся, і ця поразка від Франківська стане для нас поштовхом і ми вже не будемо програвати. Як сказав наш тренер Володимир Михайлович – ліміт на поразки вичерпано, то ж ми налаштовані тільки на перемоги.