Ця тендітна дівчина стала першою ластівкою Київ-Баскета в олімпійській збірній України. Поки що, додамо суттєвий нюанс, йдеться про юнацьку олімпійську збірну, жіночу U-18. Гутевич захищатиме честь України на ІІІ Літніх Юнацьких Олімпійських Іграх у далекому Буенос-Айресі. Головний тренер команди Дмитро Неволін, хоч і мав варіанти вибору, не міг не звернути увагу на Юлію, враховуючи її старанність і працездатність.

– Я дуже старалася на зборах, тренер говорив, що маю шанси увійти до складу команди, але треба багато працювати. Я на максимум викладалася і він у мене повірив врешті-решт.

– З дівчатами у збірній швидко знайшла спільну мову?
– Спочатку було складно знаходити спільну мову, але почали спілкуватися, і в іграх у нас теж почало виходити, налагодили командну взаємодію. А були інші варіанти? Коли хочеш досягти мети, мусиш усе робити якнайкраще для її досягнення.

Читайте: ТРОЄ ГРАВЦІВ КИЇВ-БАСКЕТА СТАЛИ ОЛІМПІЙЦЯМИ

– Привітання отримала вже від рідних з тим, що стала олімпійкою?
– Рідні завжди у мене вірили, кажуть, що у мене усе вийде. Вони і очікували цього, неймовірно раді за мене. Підтримують мене щосекунди, підкріплюють мою віру у свої сили. Це додає мені впевненості у тому, що ми зможемо добре виступити на Іграх.

– Група у вас на Іграх непроста. Скажімо, збірна США вже на груповому етапі стане вашим суперником. Спробуєте їх обіграти?
– В усіх завжди є шанси досягти успіху. Баскетбол 3х3 показав, що можна вийти переможцем навіть поступаючись -8 по ходу матчу. Інша команда може розслабитися, і цим можна скористатися. Це красномовно продемонстрували дівчата з національної збірної України на чемпіонаті Європи (у матчі за бронзу в овертаймі обіграли чинних чемпіонок світу італійок 16:15 – ред.). Та гра показала нам, що обігрувати можна усі команди, якщо боротися до кінця і вірити у себе. Ми дуже багато для себе усвідомили.

– Ти змагатимешся на Олімпіаді в той час, як в Україні стартує сезон 5х5. Встигнеш наздогнати?
– Буду наздоганяти, не маю іншого виходу. Повернуся, попрацюю над собою, докладу трохи більше зусиль, ніж інші дівчата, так і увійду в ритм.

– А те, що комбінації вчать без тебе – не проблема?
– Нам дають комбінації у вигляді фото ілюстрацій. Так ми можемо бачити усі схеми і розуміти усі розташування. Потім на майданчик залишиться вийти і на практиці усе втілити.