Гравець чоловічої збірної України U-18 Ілля Заєць, за плечима якого важкий сезон у складі КСЛІ-Київ-Баскета у Вищій лізі, поділився своїми враженнями від першого матчу його команди на міжнародному турнірі, що триває у Києві (у матчі-відкриття українці поступилися збірній Грузії U-20 з рахунком 56:72). 

– У нас тільки розпочалися збори, ми тільки но усі зібралися, усі разом зігруємося, дізнаємося один про одного. Тренер робить великий обсяг праці, ми стараємося його не підводити, десь у нас також є певні досягнення, але ми прагнемо вивчити наші помилки і зробити з цього нашу перевагу. Головне на чемпіонаті Європи показати наш рівень.

– Чи допомогла сезонна практика, зокрема матчі у складі КСЛІ-Київ-Баскета, іграм за збірну?

– Звісно, у Вищій лізі ми боролися не з 18-ти, не з 20-ти річними, а з дорослими дядьками, які на 10 років старші за нас і фізично сильніші за нас. Доводилося якось підлаштовуватися, так і тут ми простосовуємося до важких турнірних умов.

– Мрієш відібратися на Чемпіонат Європи?

– Щоб це здійснилося, треба зробити великий обсяг роботи, свої вади перетворити на переваги. Якщо тренера влаштовуватиме моя робота, тоді я зможу потрапити до Топ-12.