Головний тренер БК Київ-Баскет Євген Мурзін поділився своїми враженнями від успішного завершення першого з трьох матчів з Черкаськими Мавпами. 22 грудня у поєдинку регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч Київ-Баскет у столиці переміг гостей 90:51. Тепер ці ж суперники двічі зіграють у чвертьфіналі Кубка України. 26-го грудня у Черкасах, 5-го січня – у Києві.

– У нас був час підготуватися, ми використали його з користю для функціональної підготовки і безпосередньо у нас була перерва. Ми не мали кубкових ігор, бо зіграли з Тернополем-ТНЕУ раніше. Відтак, два тижні готувалися до матчу з Черкасами. Аналізували їхні дії, у тому числі в останній їхній грі, яку вони провели у Харкові. Вийшли повністю готовими до цієї гри. Дав сьогодні пограти усім гравцям, намагався розподілити час між ними. Важко щось говорити про суперника, слава Богу у нас усі здорові – 10 гравців. Тепер маємо короткий проміжок часу, аби підготуватися до наступним двом іграм. У нас ще з ними два матчі ¼ фіналу Кубка України. Це 26-го грудня і 5-го січня. Отже, з одного боку це легко – бо готуємося до однієї команди. З іншого боку сьогодні ми забагато показали супернику своїх заготовок.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ ПЕРЕМІГ ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ У СУПЕРЛІЗІ ПАРІ-МАТЧ

– Наскільки Ви очікуєте, що матч у Черкасах на наступному тижні матиме інший характер?
– Безумовно, буде по-іншому. Черкаси приїхали увісьмох і це далося взнаки. Це позначається і на агресивності, на усьому. Вісім гравців у команді на ротації – думаю, що до наступного матчу одужає і Бояркін, і Ткаченко, залікує мікротравму Скапінцев – буде зовсім інша гра і важко буде налаштовувати команду після такого виграшу, як сьогодні, але спробую «привести їх до тями».

– Рішення щодо новачка Арона Нванкво прийматимете після черкаського матчу?
– Так. Він приїхав на дві гри. А це 22 і 26 грудня. Після 26-го ми подивимося і будемо приймати рішення. Сьогоднішнім його дебютом я задоволений. У нас була проблема – ми програвали останні ігри, поступалися на підбираннях, нам бракувало агресивності на щитах. Сьогодні за той проміжок часу, який він грав, він зробив 10 підбирань. Тобто ті функції, на які я очікую, він сьогодні виконав. Єдине що – так, Черкаси грали не повним складом, в його позиції була перевага. Хотілося б подивитися на нього у протистоянні з більш серйозним суперником.

– Після такої перемоги чи не матимете проблем з мотивацією на наступну гру?
– Важко буде настроїти хлопців, безумовно. Великі виграші так, розслабляють, але не мене. У нас у понеділок два тренування, вівторок – тренування і їдемо в Черкаси. Отже моє завдання – налаштувати команду на нове протистояння. З іншого боку такі ігри дають впевненість. Після таких прикрих програшів у чемпіонаті від тих самих Дніпра чи Політехніка думаю, що така перемога потрібна. Цю паузу (між іграми регулярного чемпіонату – ред.) ми дуже добре провели, і тестування гравців провели. Знали їхній фізичний стан, підтягнули його. Плюс, мали час цілеспрямовано підготуватися до матчу з Черкасами.