Після п’ятиматчевої виїзної серії Київ-Баскет найближчі два поєдинки Суперліги Парі-Матч проведе у рідних стінах. 8 листопада підопічні Євгена Мурзіна приймуть у СК Меридіан Хімік, а 10-го листопада на паркеті Палацу спорту поміряються силами з Одесою. Київ-Баскет без кадрових втрат веде планову підготовку до цих матчів. Головний тренер столичан Євген Мурзін оцінив суперників у прийдешніх протистояннях.

– Хімік – серйозна команда, добре навчена команда, ці хлопці не один рік грають разом. Сильний суперник, але готуємося до нього у звичному режимі. Так, Київ-Баскет провів п’ять поспіль матчів на виїздів, тепер граємо вдома і хочемо порадувати вболівальників гарною грою. Не відкрию секрета, що у рідних стінах завжди простіше грати, ніж у гостях.

– Вивчали Хімік поглиблено?
– Так, сьогодні у цій команді є гарні легіонери. Взяти того ж Джонса. Він найрезультативніший, набирає по 16,5 очок за гру. Не відстають від нього Павлов, Сидоров та Едвін. Це ті хлопці, яких треба зупинити у протистоянні з Хіміком. Минулого разу у нас не дуже вийшла гра у захисті, маю на увазі матч у Южному (18 жовтня Київ-Баскет поступився Хіміку 75:89 – ред.). Тому концентруємося здебільшого на захисті і протидії у грі з цими гравцями. Гарну гру у Южному продемонстрував Мальчевський. То ж до нього також буде прикуто з нашого боку максимум уваги.

– Між іграми з Хіміком та Одесою матимете лише день відпочинку. Встигнете відновитися?
– Що стосується Одеси, поєдинок у чемпіонаті буде вже нашим дев’ятим матчем у чемпіонаті. Щоразу, коли ми граємо з цією командою, вона проти нас виходитиме свіжою, матиме більше часу а підготовку. Ми ж готуємося зараз до Хіміка, потім через день гратимемо з Одесою. Отже, для нас це буде друга гра проти Одеси (у першій кияни поступилися на виїзді 79:89 – ред.), де вони матимуть більше часу на підготовку і більше сил матимуть. Тому не вважаю умови для учасників цього матчу рівними. Але будемо битися, боротися, грати тільки на перемогу. Сподіваємося почерпнути додаткову енергію від трибун Палацу спорту.

– Якщо у Хіміку Ви назвали Джонса,Павлова, Сидорова, то в Одесі багато чого залежить від капітана Бєлікова?
– Ця команда дуже добре збалансована, що демонструють її останні ігри проти Хіміка і Дніпра, та й проти нас, і проти Черкас. Ця команда показала себе з найкращого боку.

– Спостерігали за кінцівкою матчу Хімік – Одеса (южненці вирвали перемогу на останній секунді?
– Безумовно. Щоправда не наживо. У нас було тренування у Черкасах (напередодні матчу з Мавпами – ред.), тож я потім уважно переглянув цей матч у запису. Звісно, ми дивимося, розбираємо, готуємося. Наголошую – на нас очікують непрості ігри. Але взагалі увесь чемпіонат непростий, тому розслаблятися неможна і ми готуємося до кожної гри.

Квитки на матчі Київ-Баскета з Хіміком та Одесою купуйте за посиланням