Головний тренер Київ-Баскета Євген Мурзін розповів про підготовку своєї команди до Фіналу чотирьох Кубка України і поділився своїм баченням розвитку подій. Вже у півфіналі на його підопічних очікує господар вирішального етапу і чинний володар Кубка Дніпро. До цих випробувань Київ-Баскет готується у режимі дворазових тренувань. 7 березня після ранкової сесії вирушить до Дніпра.
– Дніпро – серйозний суперник. Думаю, недарма його вважають фаворитом у нашій парі. Будемо налаштовувати гравців на цю конкретну гру, саме з Дніпром. Налаштовуватимемося по максимуму. Бо поразка одразу ж відправить нас додому. То ж будемо битися. Суперник непростий. За великим рахунком слабких суперників у Фіналі чотирьох взагалі немає. Але нам дістався найсильніший з цього квартету. Отже прагнутимемо викластися на повну. Нам треба зіграти на межі своїх можливостей.
– Чи можуть стати вам при нагоді матчі з Дніпром у Суперлізі Парі-Матч (кияни тричі зіграли з дніпрянами, мають виїздну перемогу в активі і дві поразки – ред.)?
– Чемпіонат – це чемпіонат, а кубок – це кубок. Принципово інший формат. І зовсім інший настрій має бути. Якщо у чемпіонаті ти маєш право на програш, то у Кубку ціна помилки значно вища, бо команда, що програє, пакує валізи і їде додому.
– Після матчу регулярного чемпіонату з Запоріжжям (Київ-Баскет програв на виїзді 83:92 – ред.) Ви наголошували, що атмосфера у колективі сприятлива?
– Налагодилася атмосфера, бо під час гри з Миколаєвом (з цією командою кияни зустрічалися перед Запоріжжям, теж поступилися на виїзді 79:83) я був незадоволений внутрішніми непорозуміннями. Ми поспілкувалися з хлопцями, залагодили усі гострі кути. Слава Богу, ми на вірному шляху, думаю, що до Дніпра приїдемо у піднесеному бойовому настрої.
– Дніпро гратиме у рідних стінах – у нього є додатковий козир, чи не так?
– Безумовно, і підтримка трибун додаватиме їм натхнення, і повернення до складу Фесенка… Непростий буде матч для нас.
– У вас ніхто не “випав” з основної обойми?
– На сьогодні усі хлопці тренуються і виконують необхідний обсяг навантажень. Травмованих нема.
– Чи розглядаєте Ви варіант, щоб зіграти у Фіналі чотирьох два матча?
– Так. Але зараз найголовніше – перший матч, півфінальний з Дніпром. Подолаємо цей бар’єр, будемо налаштовувати хлопців на другий матч. Який сенс налаштовуватися на два матчі, якщо ми програємо перший? Тому зараз ми цілеспрямовано готуємося до матчу з Дніпром.