Головний тренер Київ-Баскета Євген Мурзін оцінив вихід команди до чвертьфіналу Кубка України (Київ-Баскет пройшов до наступної стадії розіграшу за сумою двох гостьових матчів з Тернополем-ТНЕУ 101:68 і 90:101) і розповів про плани на вікно ФІБА. Півтора тижня кияни проведуть у тренувальному процесі в той час, як Мурзін зосередиться на роботі у національній чоловічій збірній, яку також очолює.

– Сам факт виходу до чвертьфіналу Кубка України – це добре. Але по грі претензії є. Пропустити 101 очко від Тернополя – це свідчення того, що у захисті є проблеми. І в це вікно ми працюватимемо у першу чергу над усуненням цих проблем. Ну, пропускати 55 очок за першу половину, а 35 за першу чверть – погодьтеся, це забагато.

– Ви дистанційно керуватимете процесом?
– Безумовно, складено план дій. Є помічники, які слідкуватимуть за виконанням цього плану. Робота на увесь період перерви у регулярному чемпіонаті розписана. Команда дотримуватиметься цього плану дій. Погано, що отримали травми і Крутоус, і Петров. Тому вони і не зіграли, як слід, у Тернополі. Не могли зіграти на повну потужність у кінцівці другого матчу. Ще й Крік на сьогоднішній день не до кінця відновився. Тобто є кадрові проблеми.

– Крутоус і Петров і у таборі збірної України не з’являться?
– Петров точно не поїхав до Запоріжжя (у цьому місті збірна проведе короткі тренувальні збори і 28 листопада проведе матч зі збірною Словенії – ред.). У нього травма більш серйозна. А Крутоуса я таки викликав і пізніше зможу більш предметно розповісти щодо його стану.

– Що у Петрова?
– Надрив зв’язки голеностопа. Це не дозволяє гравцеві повноцінно тренуватися і покладатися на виконавця, який має таку проблему, не можна.

– Як розподіляються функції між Вашими асистентами Олександром Лохманчуком і Артемом Сліпенчуком?
– Нормальна взаємодія між ними. Сліпенчук відповідає за індивідувальну роботу, керівництво процесом – на Олександрові Лохманчуку.

– Чи буде під час підготовки у межах вікна ФІБА якась специфічна робота?
– Робота буде спрямована на посилення функціональних можливостей гравців. Попереду у хлопців – важка робота. Два мікроцикли проведуть до мого повернення зі збірної. Буде здійснено медичний огляд, детально фізичний стан гравців за допомогою новітніх технологій перевірить наукова група під керівництвом Миколи Безмилова. Мета – підійти у всеозброєнні до домашніх матчів з Політехніком і Дніпром, які заплановані на 6 і 8 грудня відповідно.