Головний тренер Київ-Баскета Євген Мурзін розповів про те, як команда проводить десятиденний міжматчевий відрізок і чого він очікує від американського новачка команди Айрона Нванкво. Найближчий поєдинок Київ-Баскет зіграє у суботу, 22 грудня, з чинним чемпіоном – Черкаськими Мавпами.

– Міжматчевий відрізок ми проводимо ефективно, від’їзд до збірної усе ж таки позначився на результатах команди і не було часу відпрацювати деякі моменти. Зараз ми цей відрізок проводимо у важкій роботі, піднімаємо кондиції гравців, стараємося покращити наші захист і напад. Дякуючи Богові усі здорові. На нас очікують одразу ж три поспіль матчі з Черкаськими Мавпами, постараємося підготуватися до них належним чином.

– Які враження від новачка Айрона Нванкво?
– Щодо Нванкво Айрона – поки що він провів з нами три тренування. Те що я побачив ще раніше і тепер: сподіваюся, він посилить нашу боротьбу під щитами. Бо останні ігри показали, що ми у цьому компоненті поступаємося суперникам. Поступилися Запоріжжю через підбирання, поступилися Дніпру, 23 рази дозволили підібрати на нашому щиті. Я думаю, що з приходом Айрона ми станемо агресивнішими у боротьбі на щитах. Він достатньо швидкий, мобільший гравец попри свої габарити. Я думаю, ми пришвидшимо гру з його появою, і посилимо агресію на щитах.

– Розмовляли з ним щодо його позиції у Ваших ігрових схемах?
– Цей гравець перебуває на трайауті. 22 і 26 грудня він проведе дві гри. Рішення щодо його подальшого перебування у команді прийму за підсумком цих матчів з Черкаськими Мавпами.

– Перед матчем у Києві Черкаські Мавпи зазнали двох домашніх поразок. Це додасть суботньому матчу додаткової інтриги?
– Безумовно, буде чоловіча безкомпромісна боротьба. Користуючись нагодою запрошую усіх прихильників баскетболу у суботу 22 грудня до Палацу спорту. Впевнений, матч буде цікавим. Якщо ви пам’ятаєте, саме з Черкаськими Мавпами ми починали чемпіонат, тепер починаємо третє коло. Я сподіваюся, учасники матчу покажуть усе, на що здатні і глядачі отримають задоволення.