Головний тренер Київ-Баскета Євген Мурзін підбив підсумки першого етапу передсезонних зборів. Зокрема, в інтерв’ю телеканалу UA:ПЕРШИЙ наставник дебютанта Суперліги розповів про таке.

Підсумок прикарпатського етапу
Програму першого етапу передсезонної підготовки виконали. На зборах в Івано-Франківську команда пройшла три мікроцикли. Відчувалося, що під час перших двох мікроциклів хлопцям було непросто витримувати навантаження, але вже наприкінці зборів я був цілком задоволений їхнім фізичним станом. Вони добре попрацювали, хочу їм подякувати. Це тільки перші збори. Підготовка у розпалі. Вона складатиметься з кількох етапів.

Найближчі плани підготовки
Минув тільки перший етап. Наступний – вже ігровий. Ми повертаємося до Києва і матимемо три дні підготовки перед товариськими іграми у Миколаєві (6-8 вересня, суперниками Київ-Баскета будуть команди Суперліги Динамо-Одеса, Хімік та Миколаїв – ред.). Вже у понеділок до команди приєднаються американські легіонери Моріс Крік і Грег Мангано. У команді є і досвідчені, і молоді виконавці, зокрема гравці збірної України U-20 Горобченкo, Бондаренко, додам Лукінського, Швеця, слідкуватиму за їхнім прогресом. Я розраховую на кожного гравця. Зараз саме триває період, коли ми обираємо. Дивимося, як вони витримують навантаження, як сприймають інформацію, як відповідатимуть вимогам, які я пред’являтиму.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ ЗІГРАЄ НА ТУРНІРІ У МИКОЛАЄВІ

Завдання на сезон
Наше завдання – вигравати у кожному матчі. Тут я не буду оригінальним – будь-який тренер ставить завдання обіграти суперника. Ми прагнемо бути конкурентоспроможним, боєздатним колективом. У Суперлізі є фаворити – це Дніпро і Черкаські Мавпи, їх представляти не треба. Ми ж поки нова команда, треба пройти етап становлення. Як швидко це відбудеться? Будемо намагатися нав’язати боротьбу з першого ж матчу.

Про американських легіонерів
По американцях я ретельно збирав інформацію, можу сказати, що обидва гравці кваліфіковані, минулий сезон провели у чемпіонаті Фінляндії, мають гарну статистику. Хлопці дисципліновані. Сподіваюся, з ними не матимемо проблем. На мою думку, ми зробили правильний вибір.