Київ-Баскет розпочав виступи у Суперлізі Парі-Матч. У дебютному поєдинку підопічні Євгена Мурзіна у боротьбі поступилися чинним чемпіонам України Черкаським Мавпам 75:80. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера Київ-Баскета Євгена Мурзіна.

– Гра пішла не за нашим сценарієм. Дуже багато пропустили легких очок, необов’язкових, не впоралися з легіонерами Черкаських Мавп – 41 очко від них. Це дуже багато – 18 і 23. Хоча розбирали і готувалися до них. Що завадило нам сьогодні виграти? Погана реалізація, дуже багато не влучили своїх вільних кидків. Але проявили характер, билися, програвали 10 очок двічі, але ж і двічі поверталися у гру, наздоганяли, і вели у рахунку. Може десь нам забракло і ротації складу, і правильних дій в кінцівці матчу. Насамперед у захисті, бо після того, як вийшли вперед на шість очок, не змогли утримати цієї переваги, пропустили вільний триочковий, потім двоочковий від Кольченка, теж можна сказати, що вільний. Відтак наші дії у захисті вплинули на кінцевий результат. Вважаю, що 80 пропущених – це забагато. План на гру був грати від захисту. Ми розбирали Черкаси, у нас був час підготуватися, але усіх вітаю, гра вийшла напруженою і цікавою. Сезон тривалий, будемо працювати над помилками і продовжувати йти вперед.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ: ПОРАЗКА, ЗА ЯКУ НЕ СОРОМНО

– Чому Ви не випускали вашого останнього новачка Петрова?
– Один день, як він приїхав, провів одне тренування, і поки що я не готовий відповісти щодо ступеня його готовності. То ж потрібен час. У неділю у нього індивідуальне тренування, а з понеділка він вже у повному обсязі долучиться до тренувального процесу і до підготовки до матчів із Запоріжжям і Миколаєвом. Тоді він вже буде у складі і нестиме ігрове навантаження.

– Чи вдалося Вам переглянути матч між Запоріжжям і Миколаєвом (наступними суперниками Київ-Баскета – ред.)?
– Був дуже цікавий матч. Запоріжжя в останні дві хвилини здійснило ривок і виграло, хоча усю гру контролював Миколаїв. Мені дуже сподобався і зміст, і напруження цієї гри, емоції, які у ній вирували. То ж, будуть непрості ігри. Як з однією, так і з іншою командами. Сьогодні вже розпочинаємо готуватися. То ж усіх запрошую 12-го і 14-го жовтня на ігри до спорткомплексу Меридіан.

– Порівняйте Петрова і Сандула, як вони будуть сумісні у команді?
– Я б не хотів зараз розголошувати усі свої плани. Ви бачите – два молодих гравці поїхали грати за вищу лігу (матч Київ-Баскет – Говерла – ред.), у нас сьогодні основне навантаження несли вісім людей. У мене є думки, ніхто не буде обмежений в ігровому часі. Я знаю, як іх використовувати, у яких пропорціях. Дайте небагато часу і ви самі усе побачите. Просто я не хочу перед цими іграми говорити, як я буду використовувати чотирьох «великих» (Челована, Сандула, Петрова, Мангано – ред.).

– Якщо повернутися до кінцівки матчу, той кидок Крутоуса, чому кидав саме Павло?
– Невиконано було установку, я взяв тайм-аут, намалював усе – хто мав взяти на себе відповідальність, але команда невірно зіграли, погодьтеся, нелогічний кидок був.

– Оцініть дії Морріса Кріка?
– Сподобався, гарно провів матч, з того що я бачив – сім передсезонних ігор – це його найкраща. Але знаючи його потенціал, це е найкраща його гра, будуть ще кращі. Що конкретно мені сподобалося у ньому – він непогано захищався, не дивлячись на той час, що провів на паркеті. Так, виникли проблеми зі швидкими фолами у Грегора Мангано, ця втрата для нас була суттєвою.

– Оцініть будь-ласка дебют Михайла Горобченка у Суперлізі Парі-Матч?
– Молодий хлопець, цікавий. Я на нього роблю ставку. Так, не пішла з перших хвилин гра, дещо розгубився, був невпевнений, але у мене до нього є довіра. Він гратиме і заслужено потрапив до команди.

– Запитання, як до тренера збірної: Ви задоволені станом кандидатів до збірної, що грали у цьому матчі?
– У нас попереду ще є місяць, і це ігровий місяць. Навіть, якщо я кимось незадоволений, вони підтягнуться, і я переконаний, приїдуть до розташування збірної в оптимальному стані. Я у цьому абсолютно переконаний.