Головний тренер БК Київ-Баскет підбив підсумки двох домашніх ігор, що відбулися у першій декаді грудня. І Політехніку, і Дніпру підопічні Євгена Мурзіна поступилися. Тепер вони матимуть два тижні, аби підготуватися як слід до матчу з Черкаськими Мавпами (22 грудня у Палаці Спорту).

– Можна підбити підсумок після двох ігор. 35 хвилин сміливо можна занести до активу нашої команди. У кожному з цих матчів. Добре захищалися, виконували усе, що вимагали. Але провал у кінцівці – і поразка у підсумку. Так, ми працюємо над помилками. Але маючи таку передню лінію ми програємо з разу в раз підбирання. У Запоріжжі 35 на своєму щиті, Дніпру програли 23, Харкову 16. Є час, будемо працювати.

– Склад Вас влаштовує?
– Мені б не хотілося переходити на персоналії, по гарячих слідах. Зараз матимемо паузу, будемо дивитися. Але деякі гравці не виконують тих функцій, які мають виконувати.

– Оцініть гру Латковича?
– Рішення буде не по-гарячих слідах. Проаналізуємо гру, переглянемо, тоді прийматимемо рішення. Так, він демонстрував непогану гру, але мені було незрозуміле його рішення на останніх секундах. П’ять фолів, треба грати агресивно, і я очікував від нього агресії. А кидок з 8 метрів – це жест відчаю. Ми виконали свою норму по передачах, 19 результативних передач, командна гра мала місце, але поступилися.

– Команда матиме паузу до 22 грудня. Вам, як тренеру, це на руку?
– Будь-яка робота веде до кращого. Ігри іграми, але без тренувань не буде позитивних зрушень. Після вікна збірних було дуже мало часу на підготовку. Але повторюся, на 80% я задоволений тим, як хлопці працювали, старалися. Останні 10 хвилин є питання.

– Чи можна сказати, що Київ-Баскет є правонаступником Будівельника. Раніше у Києві ходили на Будівельник, тепер – на Київ-Баскет.
– Я б не говорив про правонаступництво. Ні. Це зовсім інша команда зі своєю історією. У Будівельника своя славетна історія, найтитулованіший клуб. Порівнювати нас з Будівельником? Ми новачки ліги, київська команда. Сподіваюся, ми будемо не єдиним представником столиці у майбутньому. Відродиться Будівельник, буде київське дербі – хотів би це бачити. Але порівнювати нас з Будівельником не можна.

– Сьогодні ви чи не вперше зібрали аншлаг. За грою спостерігали повні трибуни.
– Гарна, тепла атмосфера була. Дякую усім, хто знайшов час і прийшов подивитися цю гру. Хочу, щоб на наші матчі так само приходили люди, ми їх будемо радувати. Спробуємо давати більше приводів для радості.