Гравець Київ-Баскета Денис Носков розповів про необхідність важкої роботи на зборах і пояснив, чому його друга спроба заграти у столиці має усі підстави стати вдалою. Усе розпочалося з пропозиції, яка надійшла гравцеві тоді, коли він став “зайвою людиною” у попередній команді.

– Ми поговорили з Миколаєвом. Прийшов новий тренер (Віталій Черній – ред.). Я зробив висновок, що у моїх послугах не дуже зацікавлені. І я сказав: добре, як кажуть, business is business. Варіанти були, я розмірковував – куди далі. Євген Мурзін викликав на тренувальні збори другої збірної України, яка вирушала на серію турнірів у Китаї. І паралельно агент сказав – є варіант з Київ-Баскетом. Збирають команду, дізнався про інформацію і погодився. Запитав, хто там ще гратиме, яку мету ставить, вже тоді зметикував – гарну команду збирає Мурзін. Для мене це відмінна можливість прогресувати і зіграти на новому рівні. Я спробую нею скористатися.

– З Мурзіним обговорювали конкретику – де гратимеш, де він тебе бачить?
– Да не було ніякої розмови. І так усе зрозуміло – усе залежить від мене. Мені все одно – хоча б я 12-м потрапив до цієї команди. Повторюся – це гарна можливість для мене, і я робитиму усе, що від мене вимагатиме головний тренер.

– Отже, ти вже познайомився з методикою роботи Мурзіна і зрозумів що…
– Що вимоги будуть серйозні. Але я хочу зарекомендувати себе у новому клубі, який має великі амбіції. Це саме те, що мені потрібно – своєрідний виклик, спробувати заявити про себе на вищому рівні. У, подивимося, як воно буде.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ РОЗПОЧАВ ТРЕНУВАЛЬНІ ЗБОРИ НА ПРИКАРПАТТІ

– Після перших тренувань у Київ-Баскеті зробив певні висновки? У чому відмінність від роботи в інших командах?
– Я вже можу сказати, що фізичні навантаження будуть значні. В Одесі, наприклад, Юшкін також полюбляє серйозні навантаження. Отже, в Одесі і у Київ-Баскеті збори нелегкі, скажемо так.

– То ж в Івано-Франковську на вас очікують десять днів важкої праці?
– Я переконаний у цьому. Буде складно. Але ж це піде тільки нам на користь.

– У Києві мав ігровий досвід?
– Я грав у Києві, у сезоні 2010/2011 за БК Київ, то був перший мій рік. Думаю, що я отримав урок і не повторятиму минулих помилок. Сподіваюся, мене це вдасться не настуати на одні і ті самі граблі і не повторювати помилок, коли я наробив, будучи у більш юному віці. Тоді був молодий, дурний, не зовсім відповідальний, це вплинуло на мою кар’єру, бо не зміг тоді закріпитися у Києві на більш тривалий термін. Але треба зробити висновки і не повторюватися. Втім, зараз вже сім років пройшло, я зовсім інша людина вже, доросла. А тоді приїхав вважайте підлітком, з провінції, який не бачив багатьох речей, якими Київ вабить молодого хлопця. Але зараз вже усе. Я переріс ці пригоди, майже сімейна людина вже. Отже, мені ніщо не загрожує, я ставитимуся до своїх обов’язків більш професійно.

Читайте: ЄВГЕН МУРЗІН: У ВІДВЕДЕНИЙ ТЕРМІН СПРОБУЄМО СТВОРИТИ БОЄЗДАТНУ КОМАНДУ

– У чемпіонаті є чимало суперників, які також прагнутимуть заволодіти чемпіонським титулом. Від кого можна очікувати неприємностей?
– Неприємності у цьому чемпіонаті може створити будь-який суперник. Якщо ви пам’ятаєте минулий сезон, Миколаїв у чвертьфіналі плей-оф обіграв всуху Будівельник. Хто б міг про це подумати? Отже, кожний здатний нав’язати боротьбу. Зрозуміло, що є фаворити, є андердоги. Зараз усі комплектуються, передбачаю, що Черкаські Мавпи будуть дуже сильними, вони зберегли кістяк, той самий Дніпро. Це фаворити, яким видаватимуться аванси. А там вже будь-яка команда може грати на перемогу. Це вже залежить від характеру. Не ризикнув би з прогнозами – на папері воно одне, а насправді буває по-іншому. Ну і, звісно, Київ-Баскет теж сильна команда буде. Але для чогось серйозного треба багато працювати, і ми цим зараз займаємося. Звісно, цілі найвищі, і усі це прекрасно розуміють.