Гравець Київ-Баскета, національних жіночих збірних України 5х5 і 3х3 Дар’я Завидна продовжує відновлення після травми, що зазнала її у відборі на чемпіонат Європи 3х3. Дар’я підбила підсумки року для Київ-Баскета і жіночого баскетболу в цілому. А оскільки останнім публічним заходом для дівчат у 2018-му стала екскурсія до Музею Кличків, нашу розмову ми почали з вражень від побаченого.

– Усі дівчата у захваті від побаченого, я не виключення. Мені приємно було дізнатися щось нове з історії успіху братів Кличків. У них величезна сила волі, величезне прагнення перемог. Вважаю, кожний спортсмен має у них повчитися мистецтву вигравати. Це по-перше, а по-друге – вважаю, що кожен українець має хоч раз у житті побувати тут і побачити експонати музею своїми очима.

– Ти попозувала у халаті Володимира, передай емоції?
– Звісно, хотілося б мати такий вдома (посміхається – ред.). Я розумію, що це неможливо, але дуже приємно було його одягнути. Уявити момент, коли у ньому Володимир виходив на чемпіонський бій.

– На Київ-Баскет також звертають чимало уваги, ви теж чемпіонки. Але чому двічі поступилися? Ти поки травмована, можеш оцінити ситуацію збоку?
– Думаю, що поразки від Франківська і Чайки ми зазнали на тлі втоми, травм. Але з іншого боку чемпіонат у цьому році став дуже цікавий. Мені дуже подобається, що є гідні суперники, які здатні з нами боротися. Я планую невдовзі теж вийти з лазарета і підтримати своїх дівчат на майданчику. Думаю, ми зможемо знову стати чемпіонками, а якщо оцінювати результати жіночого баскетболу у цьому році взагалі, то вони дуже і дуже гарні. Збірна пробилася на ЄвроБаскет, а у 3х3 здобули бронзу чемпіонату Європи і молодіжкою бронзу чемпіонату світу.

– Коли ми тебе вже побачимо на майданчику?
– Дуже сподіваюся, що це буде кінець лютого-початок березня. Хочу до цього часу відновитися і допомагати команді вже на майданчику.

– Наближається Новий рік, побажання від тебе?
– Хочу усіх привітати з Новим роком, побажати усім здоров’я, щастя, успіхів. Хочу привітати не тільки тих кого знаю, а й усіх українців, наших фанів, хочу привітати усю нашу команду, тренерів, президента Федерації Баскетболу України, щоб в усіх все було гаразд!