Не менш активно в це міжсезоння йде формування складу жіночої команди «Київ-Баскета». Столичний клуб вже встиг оголосити про цілу низку підписань, серед яких відразу три легіонерки.

Очевидно, що в наступному сезоні жовто-чорні не мають наміру зменшувати обороти в чемпіонській гонці з «Прометеєм», куди швидше за все приєднається  і «Будівельник». Звичні дербі з чоловічого баскетболу відтепер чекатимуть глядачів і в матчах жіночої Суперліги.

Повертаючись до підписання віце-чемпіона України, слід зазначити новину про укладення контракту з молодою українською виконавицею Анною Сугак, для якої наступний сезон в «Київ-Баскеті» стане дебютним у столиці.

Попередні п’ять сезонів 20-річна форвардиня відіграла в одеському «Інтерхімі», стабільно додаючи в грі з кожним сезоном. Крім цього, Сугак задіяна в баскетболі 3х3, виступаючи за збірну України.

Також більшість фанатів неодноразово відзначали неабияку зовнішність Анни. І не просто так, адже в минулому році вона була визнана найкрасивішою баскетболісткою України.

Наша клубна пресслужба поспілкувалася з Анною після підписання контракту, обговоривши цілі на сезон, період виступів в Одесі та окремо торкнувшись теми персональних фанатів в соціальних мережах.

«Київ-Баскет – це клуб з хорошою спортивною історією та традиціями»

– Аня, вітаємо тебе з підписанням контракту з «Київ-Баскетом». Наше традиційне запитання – поділися деталями, як з’явилася можливість продовжити кар’єру в Києві і чи довго роздумувала над своїм вибором?

– Дякую за привітання, дуже приємно опинитися в такому клубі. Були різні варіанти, радилася зі своїм агентом, він дуже вірить в мене. Однак коли мені запропонували продовжити кар’єру в «Київ-Баскет», погодилася відразу.

Це можливість грати в сильній команді, команді чемпіонів, грати і тренуватися з сильними гравцями, рости в професійному плані. Для мене це важливо. Як і важливо потрапити в збірну України 3х3 і 5х5.

Також хотілося щось змінити в своїй кар’єрі і спортивному житті в цілому, тому вирішила спробувати себе в іншому клубі. Що стосується «Київ-Баскета», то це клуб з хорошою спортивною історією, з хорошими традиціями.

– Минулий сезон став якісно кращим для тебе. Ти завершила виступи в Суперлізі маючи найкращі свої показники, а саме 10.3 очка та 7.3 підбирання в середньому за гру. Як ти сама оціниш свою гру і які зміни можеш відзначити в собі в порівнянні з попередніми сезонами?

– Оцінювати себе, звичайно, важко, але я намагаюся вдосконалюватися, прислухаюся до зауважень, багато тренуюся. У минулому сезоні мені давали достатньо ігрового часу, за це хотіла б подякувати Щипакіну Ірину Вікторівну – вона вірила в мене і давала шанс.

Ігрова практика дуже важлива особливо для молодого гравця, тому думаю, що це теж допомогло поліпшити мій результат. Найголовніше – поставити собі мету і ставати краще, сильніше і приносити користь і результат команді.

«Настав час вийти на новий рівень»

– Наступний сезон стане для тебе першим, коли ти будеш виступати не за «Інтерхім». Морально готова до переїзду в столицю і з якими почуттями залишаєш Одесу?

– Я дуже люблю своє місто і команду. Сумно, але розумію, що час настав щось змінювати. Хочеться вийти на інший, більш високий рівень в баскетболі. Морально я готова переїхати в Київ, я себе до цього підготувала.

– Новий сезон жіноча Суперліга почне за новою формулою, згідно з якою на майданчику одночасно зможуть перебувати 3 легіонерки і 2 українки. Як ставишся до подібних змін? І який формат вважаєш найкращим?

– Що стосується формату 3 + 2, то хотілося б щоб все ж на паркеті були 3 українки і 2 легіонерки, однак треба розуміти, що американки сильні в баскетболі, вони грають потужний і швидкий баскетбол. Нам є чому по вчитися, перейняти досвід.

Так само завдяки легіонерам підвищується рівень чемпіонату. Українки отримуватимуть більше стимулу, щоб проявити себе на фоні легіонерок і грати в основному складі.

– З кожним сезоном увагу до жіночого баскетболу посилюється. Наступний сезон може стати, мабуть, найпопулярнішим і найцікавішим за довгі роки. Відчуваєш певну відповідальність за популяризацію жіночого баскетболу?

– Безумовно, відповідальність відчуваю. Тим більше, що я новачок в команді, а інтерес продовжує зростати до жіночого баскетболу. Це хороший стимул для нас, українок заявляти про себе.

– Більшість фанатів вважають тебе справжнім секс-символом українського баскетболу. І не дарма: в минулому році тебе визнали найкрасивішою українською баскетболісткою. Як тобі бути в цій ролі? Готова до появи персональних фанатів в Києві?

– Велике дякую за компліменти, дуже приємно. До вболівальників ставлюся з повагою, спілкуюся в інтернеті. Спасибі їм за те, що підтримують, цікавляться, вітають, вболівають за мене. Ціную їхню увагу до себе. На баскетбольному майданчику дуже важливо відчувати те, що за тебе вболівають. Спасибі всім!

– Які твої головні цілі в професійній кар’єрі на найближчі роки?

– Мені хочеться набиратися досвіду в баскетболі, приносити користь команді, грати за збірну. Буду намагатися, тренуватися і прагнути до цього.