Капітан Київ-Баскета Анна Ольховик через свій незламний характер є ключовим гравцем збірної України. Під час київського етапу підготовки до Чемпіонату Європи Аня розповіла про плани команди на головний старт сезону.

– Підготовку до ЄвроБаскету ми розпочали дуже інтенсивно ще у Чорногорії. Дуже добре зіграли з ними, хоч і були втомленими. А коли переїхали до Італії – у першій грі нам добре все вдавалося, хоч і не влучали забагато. Але у другій грі трохи розклеїлися, розслабилися, змінили гравців, тож і поступилися. Але ми награємося, у нас головні випробування попереду, до них і готуємося, і готуємося наполегливо.

– Хто з суперників був сильнішим – Італія чи Чорногорія?
– Італійки були сильнішими, але у Чорногорії був дуже жорсткий захис, судді заважали нам добре грати. Можна сказати команди наче і рівні, але Італія сильніша, більш варіативна у нападі і агресивна у захисті. В ній грають чимало знаменитостей, які показали свій рівень. Втім, вважаю, ми себе теж продемонстрували з найкращого боку.

– Що треба, аби підготуватися до ЄвроБаскета якнайкраще?
– Головне, добре працювати на тренуваннях. З Францією (у наступному спарингу – ред.) нам буде складно, бо суперник – топ-рівня у Європі. Саме матч із ними покаже реальний ступінь нашої готовності. Буде видно, на що ми здатні, бо Франція дуже гарна команда.

– Як оціниш атмосферу у команді?
– Ми налагоджуємо її, гадаю, у нас все вийде. Є свої нюанси, але вони є в усіх і завжди – бо ж ми дівчата, в усіх своя психологія. Але до чемпіонату Європи ми будемо одним колективом, одним цілим. Виходячи на майданчик, ти маєш забувати про усілякі суперечки, вийти, дати п’ять, підтримати, сказати: Ти молодець! І бути разом, допомагати одна одній, не сваритися через помилки, а навпаки, підбадьорювати.

– Нам по силах вийти з групи на ЄвроБаскеті?
– Можливо усе. Яущо ти хочеш цього досягти, вийдеш. Переможну мету треба ставити у кожному матчі. Буде важко, адже граємо з господарками чемпіонату латишками, граємо з чинними чемпіонками іспанками, Велика Британія теж не буде подарунком. Команди рівні. Головне працюватИ, бути одним цілим – тоді усе вийде.

– Рейтинг сили України перед ЄвроБаскетом – п’ятий.
– І треба довести, що нас високо оцінюють не просто так. Ми маємо націлюватися на більш високий результат. Скільки вже працюємо, треба потрапити в Топ, а там і на чемпіонат світу вийдемо. Сподіваюся, в цьому році свого досягнемо.