Гравець Київ-Баскета Анатолій Челован став одним з героїв масштабного турніру з баскетболу 3х3 MONBAT final road to Ljubljana (відбувся у Києві 5 серпня).

Столична команда «Криптонці», яку представляв на цьому турнірі Челован, дісталася п’єдесталу, а у півфіналі лише в овертаймі поступилася чоловічій збірній України з баскетболу 3х3, яка виступала під ніком «Проти всіх». 21:22 на користь збірників – рахунок свідчить про безмежну волю до перемоги кожної з команд. Трибуни шаленіли від адреналіну та безкомпромісного суперництва на корті! Челован своїм емоційним піднесенням до кінця зберігав шанси криптонців на перемогу. Але навіть у найзапеклішій боротьбі двох гідних суперників не може бути нічиєї. На думку фахівців і вболівальників саме цей поєдинок став окрасою турніру.

У матчі за третє місце Криптонці Анатолія Челована обіграли Промбудсферу 20:18. А «Проти всіх» вибороли титул переможців, перегравши у нескладному матчі UkrDealing 21:11.

Анатолій Челован:
– Я радив хлопцям-організаторам зробити цей матч фінальним. Бо він викличе бурю емоцій. Але вже склалося, як склалося. По сітці ми вийшли на них у півфіналі.

– Як оціниш участь у подібних турнірах в ракурсі підготовки до сезону?
– Насправді, я не думав грати у цьому турнірі. Зателефонували друзі, попросили: Толік, приходь, нам бракує «великого», 5-го номера. Я відповів: добре, без проблем, допоможу! Не вважаю, що це можна вважати базовим етапом підготовки. Це прояв баскетбольної культури, піти, поспілкуватися з друзями, з тими хлопцями, з якими вже невдовзі зустрічатимемося у матчах Суперліги. Зустрів там чимало своїх друзів і знайомих. Давно не бачився зі Стасом Тимофеєнком, Максом Закурдаєвим (гравці «Проти всіх» – ред.), приємно було з ними спілкуватися і грати проти них. І тренер збірної 3х3 Олег Юшкін був на турнірі.

– Прогнозував, що ваша команда «Криптонці» здійснить фурор на турнірі?
– Відверто кажучи, не думав, що усе вийде так видовищно і безкомпромісно. Насправді хвилювався, що зможемо з ними впоратися. Але в останній момент, коли береш ініціативу і починаєш грати у своє задоволення, з’являється кураж і тобі вдаються багато речей, навіть тих, про які ти думав, що ніколи на це не здатний. Отже, в емоційному плані такі матчі – те, що треба. А кураж знагодиться нам у сезоні в іграх за Київ-Баскет, аби схиляти шальки терезів на свій бік!