fbpx
Останні новини
  1. Павло Буренко — MVP матчу в Черкасах
  2. «Київ-Баскет» — бронзовий призер Української Суперліги 2023/24
  3. Гра, в якій все пішло по плану – “Київ-Баскет” перемагає в Черкасах
  4. Великий збір для Величної 3-ї ОШБр
  5. Мережа клінік “Viva” — разом і до кінця

Дитяча баскетбольна академія “Київ-Баскет”

Історія баскетбольної академії почалася із рекламного банеру

Банер баскетбольної академії клубу «Київ-Баскет» з’явився минулого року на фасаді будівлі по проспекту Комарова, за 200 м від СК «Меридіан». Він закликав тат і мам, бабусь і дідусів приводити своїх дітей до лав баскетбольної академії.

Двері академії були відкриті навіть для наймолодших – тим, кому виповнилося 5 років. І це був правильний крок. Як свідчать останні дослідження, діти які почали займатися баскетболом із дитячого садочку, стають більш розвинутими і досягають значних успіхів, ніж їхні візаві, які почали ганяти м’яч дорослішими.
За рік вдалося сформувати «кістяк» академії. Нині тут займається понад півсотні дітлахів різних вікових груп. Це наші майбутні Михайлюки, Фесенки, Отверченки та Лєні, які згодом представлятимуть Україну на світових змаганнях.
РЕЗУЛЬТАТИВНИЙ РІК
Що вдалося зробити за цей рік?
Було проведено понад 30 майстер-класів. Гравці БК «Київ-Баскет» відвідали більшість шкіл Святошенського і Солом’янського районів. Кожен майстер-клас проходив на «ура». Діти із неприхованою радістю грали в баскетбол, кидали м’яч у кошик, розігрували прості комбінації. Після таких заходів зростала кількість наших прихильників.
Нині ми працюємо над тим, щоб в кожній школі Святошинського і Соломянського районів відкрити баскетбольні класи (секції), де діти зможуть опановувати баскетбольну техніку, більш предметно вивчати гру і ставати майбутнім кістяком «Київ-Баскету». Попередні домовленості про співпрацю опрацьовуються із кількома школами району. Проте потрібне рішення міської адміністрації. Над цим ми працюємо.


Окрім того, для розвитку баскетбольних секцій є необхідність провести ремонти в спортивних залах, замінити баскетбольне обладнання.
У вересні дітям був презентований цікавий «Розклад уроків» від «Київ баскету». Це викликало неймовірний інтерес малечі до баскетбольного руху. Академія отримала замовлення на подібну продукцію на наступний навчальний рік!


Наразі банери баскетбольної академії «Київ-Баскету» прикрашають стіни двох шкіл. Школярі все частіше відвідують матчі улюблених команд! Працюємо далі …
           Світлана Неухацька, виконавчий директор БК «Київ-Баскет»:
Минулий сезон був неймовірно драйвовий. Він був перший в історії створення «Київ – Баскету». Мабуть, так завжди, коли маєш одночасно дати життя багатьом процесам і запустити кілька важливих проектів. Водночас, це був перший сезон організації професійної роботи клубу і запуск із точки «нуль» Дитячої баскетбольної академії. Дякую всій нашій команді тренерів, менеджерів, гравців БК «Київ-Баскет» які наполегливо працювали на благо реалізації спільної мети! Сьогодні, коли вже канали комунікації налагоджені і є постійний зворотній зв’язок із керівниками шкіл, дитячими тренерами та батьками наших наймолодших підопічних, відчувається, як оживає місцевість поблизу СК «Меридіан», цікавість до баскетболу зростає щоденно. Баскетбол – це як шахи, тільки значно складніші за керування процесом. Упевнена, що діти отримують багато навичок вкрай важливих саме в командній взаємодії! Наша мета – створити потужну структуру, в якій гармонійно і професійно мають поєднуватись кращі тренерські методики, навички дітей та досвід гравців.
Сьогодні наймолодщі наші «бджілки» мають тренування три рази на тиждень в СК «Меридіан» із тренерами академії – Максимом Балашовим та Террі Мерфі, які також опікуються чоловічою командою Вищої ліги БК «Київ-Баскет». Старші хлопці навчаються, живуть та тренуються в Київському спортивному ліцеї-інтернаті та приймають участь у змаганнях ВЮБЛ під керівництвом Андрія Харчинського, головного тренера збірної команди U16.
          Андрій Харчинський, куратор Академії Баскетболу :
За останні два роки рівень підготовки молодих спортсменів значно покращився і це дуже важливий показник, оскільки вже сьогодні ми маємо власних олімпійців, які отримують шалений досвід у змаганнях найвищого рівня. Я маю тренерську практику понад 13 років, і те які можливості створює Федерація і Клуб зараз це просто вищій рівень, який колись був. Головне що є потужна структура і команда професіоналів, які відповідають за результат. Наразі ми прагнемо сформувати всі вікові категорії гравців дитячого чемпіонату ВЮБЛ, з рештою «Київ-Баскет» буде представлений в усіх роках. Селекція гравців, перехід до вищих ешелонів буде найпродуктивнішим, коли підготовка буде максимальною із відпрацюванням як у тактиці, так і у грі.
           Максим Балашов, головний тренер Академії:
Ми просто почали проводити майстер-класи і набирали всіх бажаючих в секцію, тим самим відкривали новий світ для багатьох охочих поринути в світ професійного баскетболу. Наразі понад півсотні малечі готові до дорослих тренувань, і вже за пару тижнів ми плануємо перші товариські матчі. Взагалі баскетбол – це командна гра. В ній поєднується не лише спорт і фізична підготовка, але й математичні здібності, швидка реакція. Адже гравцю за кілька секунд треба побачити поле, оцінити ситуацію і обрати вірний шлях до перемоги.

 

Для тих, хто зацікавився і проявляє бажання розпочати свій шлях у баскетболі в Академії Київ-Баскета – ласкаво просимо, звертайтеся, надамо усю вичерпну інформацію! Телефон для довідок: 063 – 486 – 95 – 94, Максим Балашов.