Зовсім небагато часу залишилося до офіційного старту сезону в українському баскетболі. Крім основної чоловічої команди Суперліги підготовку до нового сезону розпочали також підопічні Андрія Харчинського. Які цілі та хто готується у другій команді «Київ-Баскета» до виступів у Першій лізі, розповів головний тренер команди:

«Команда до чемпіонату готова. Щодо складу команди, то можу сказати, що додалися кілька нових виконавців, проте повний склад оголосимо ближче до старту сезону в першій лізі, а саме коли подамо заявку. Заявка – це точка відліку для нашої команди у змаганнях. Що стосується завдань на сезон, то вони, як і в тому році, ідентичні. Ми будемо розвивати власних гравців та намагатимемося за спортивним принципом підвищитися у класі, щоб наступний сезон вже розпочати у Вищій лізі»

Також головний тренер окреслив головні завдання академії «Київ-Баскета» та поділився враженнями від нового набору гравців 2007 року народження:

«Я прихильник того, що ми в структурі «Київ-Баскета» виростимо згодом хорошу плеяду баскетболістів. Наразі ми підключаємо до другої команди виконавців, які є випускниками КСЛІ 2001 та 2003 років народження та які вже виступали за команди «Київ-Баскета» цих вікових категорій. Також є в планах залучити до клубної системи випускників 2004 року народження. Я вважаю, що це правильний вектор розвитку клубу. З дитинства люди привчають себе до дворазових тренувань, вони вже свідомо зробили свій вибір. Їм залишається лише професійно себе готувати до великого баскетболу і далі вже вибір за ними в якому напрямку рухатися.

Стосовно нового набору 2007 року. Це дійсно незвичайні діти. Зазвичай, коли дітей віддають в інтернат, то далеко не всі готові до навантажень. Це стосується як дітей, так і батьків. Проте тут прийшли діти з повним розумінням того, що вони хотіли сюди потрапити. Це дуже багато вартує. Тому що кожен, хто прийшов, уже дорожить своїм місцем. Він потрапив туди, куди хотів. Це мрії цих дітей.

З ними працювати вже трохи легше, бо вони розуміють, що вони потрапили туди, куди хотіли. Я сподіваюсь на їхню подальшу зацікавленість та прогрес. Поки про результати говорити зарано, будемо грати змагання ВЮБЛ і дивитися на виступи наших молодих гравців»

Нагадаємо, що сезон 2019/20 у Першій лізі був завершений достроково через пандемію коронавірусу. На момент зупинки друга чоловіча команда займала другу позицію у своїй підгрупі, маючи в активі 17 перемог у 22 зустрічах.