Увечері середи «Київ-Баскет», який виступає у Кубку Європи ФІБА, може достроково — за тур до закінчення відбору — вийти до другого раунду змагань. Підопічним Айнарса Багатскіса достатньо з будь-яким рахунком здолати ізраїльський «Хапоель», щоб гарантовано виступити на зимовому відрізку турніру. Щоб переконати киян та гостей столиці відвідати гру 10 листопада ПС «Венето-Спорт», розповідаємо про інтриги майбутнього протистояння.

Єдині із чоловіків

Висока ймовірність того, що кияни виявляться тією самою командою, на яку рівнятимуться решта чоловічих команд вже за кілька тижнів. У футболі у учасників Ліги Чемпіонів та Ліги Конференцій шанси на продовження боротьби навесні невеликі. Суміжні види спорту давно не дають уболівальникам приводів для радості. Тоді як у колег-баскетболістів із «Прометея» максимально серйозні опоненти з топового турніру ФІБА плюс дві поразки у пасиві. Ось і виходить, що продовження континентальних пригод для «Київ-Баскету» — шанс усім українським уболівальникам хоч якось продовжити переживання за своїх хлопців хоча б до Нового року.

А ймовірність такого позитивного підходу для жовто-чорних велика. В Ейлаті підопічні Багатскіса впевнено переграли суперника 86:78 завдяки 20 очкам Ейвері Вудсона. На рідному ж паркеті та за своїх відданих уболівальників кияни виступлять ще крутіше, щоб продовжити переможну серію.

Чотири матчі поспіль «бджоли» смертельно жалять суперника, причому весь минулий тиждень — у вольовому ключі. Спочатку українці переграли 66:65 польський «Трефл Сопот» на міжнародній арені, завдяки фантастичному кидку із сиреною Майка Кефі. А потім уже в рамках Суперліги зломили в овертаймі опір «Тернополя» (85:80), виборовши право на п’ятихвилинку атакою під сирену Бернарда Томпсона.

Про те, що столичні баскетболісти набрали крейсерську ходу, говорить і статистика останніх тижнів. За півмісяця «Київ-Баскет» поступився лише раз у семи зустрічах — та й то на виїзді. З 17 жовтня команда не програє вдома, а отже, і в середу максимально вкладеться в те, щоб викувати ще одну ланку у переможному ланцюжку.

Тим більше, що суперник перебуває у кризі

З вересня, коли Ейлат почав проводити офіційні матчі, і до цього дня команда здобула лише три перемоги. Парочка оформилася на старті сезону, поки до ізраїльтян ще не пристосувалися суперники. Але згодом команду почали перегравати навіть середняки національного чемпіонату. Через це сьогодні «Хапоель» перебуває аж на 10-му місці з 13 можливих у Вищій лізі, а у Кубку Європи має показник 2-2 після чотирьох турів.


В шести останніх поєдинках, якщо розглядати всі турніри, Ейлат виграв лише раз — і менше 85 очок за вечір не пропускав. Для українців це чудові новини, адже самі вони у чотирьох попередніх матчах лише раз дозволили візаві набрати більше 65 балів.

Тому має сенс купити недорогий квиток

Вартість походу на баскетбол у ПС «Венето-Спорт» справді виглядає досить скромно на тлі інших розваг, доступних у вечірньому Києві. Місце на трибунах коштуватиме вболівальнику від 180 до 500 гривень. І в цю ціну включається не тільки гарний настрій та емоції від гри, а й можливість виграти крутий клубний мерч, презентований напередодні «бджолами», а також стильна сувенірна продукція.

Придбати квиток на матч «Київ-Баскет» проти «Хапоеля» 10 листопада (19:00)

Крім того, ціни в кафе киян приємно здивують навіть тих, хто зі скепсисом ставиться до фастфуду на спортивних майданчиках. Тому зверніть увагу на баскетбол, віднесіться до нього з любов’ю — і найкраща у світі гра з м’ячем відповість вам взаємністю!