Форвард Запоріжжя Володимир Шевченко поділився своїм баченням протистояння з Київ-Баскетом у півфінальній серії Суперліги Парі-Матч. Боротьбу на цій стадії суперники розпочнуть у Запоріжжі 5-го квітня, там само 7-го квітня проведуть другий матч.

– Київ-Баскет, звісно, сильний суперник. Але скажу банальну річ: у плей-оф слабких суперників не буває, тим більше у півфіналі, коли половина команд вже відсіялася. Легко точно не буде.

– Чим відрізняється Київ-Баскет від решти команд, з якими ти зустрічався у регулярному чемпіонаті?
– Усі знають, що у Києва достатньо великих гравців. Київ частіше грає через «фарбу», через своїх великих. У цій команді достатньо гарних шутерів. Вона будує свою гру від великих, триочкові кидки використовує регулярно.

– Той факт, що ви розпочинаєте серію вдома, наскільки може вплинути на підсумковий результат.
– Перевага свого майданчика нам може посприяти. Це вже показала чвертьфінальна серія плей-оф. Це як шостий гравець на майданчику. Це дуже добре.

Читайте: ДЕНИС НОСКОВ: У ЗАПОРІЖЖІ ТРЕБА ПРОДЕМОНСТРУВАТИ СВІЙ НАЙКРАЩИЙ БАСКЕТБОЛ

– Чимало користі вашій команді приносять легіонери. Як оціниш легіонерів Київ-Баскета?
– Вони теж приносять багато користі команді. Латкович яскраво виражений другий номер, грає по 30 хвилин, фактично увесь час із м’ячем. У Кріка, якщо я не помиляюся, найбільша результативність у Київ-Баскеті. То ж внесок їхніх легіонерів у командний результат значний.

– Хвилювання у півфіналі буде підвищеним?
– Емоції будемо намагатися тримати під контролем. Але це велика відповідальність – фінальна частина сезону, важливі ігри. Втім перший раунд з Черкасами видався для нас дуже напруженим. На кону було продовження боротьби за титул. Ми подолали усі складнощі. Зараз, я думаю, у моральному плані буде легше. Але стан хвилювання для мене не новий.

– Рідні вболівальники можуть допомогти Вам вдома?
– Завжди ціную їхню підтримку. Вдома, дійсно, грати простіше: свої кільця, вболівальники, які підбадьорюють. Це краще, ніж на виїзді. Дуже розраховую на підтримку вболівальників.

– Вдома розраховуєш два матчі виграти, щоб з комфортною перевагою їхати до Києва?
– Звісно, було б дуже добре виграти обидві домашні гри. Але це баскетбол. Не хочу давати жодних прогнозів. На кожний матч будемо виходити з максимальним настроєм і намагатимемося свою перевагу реалізовувати і брати ці дві гри. А там вже будемо дивитися, як буде.

Квитки на  третій матч півфінальної серії Київ-Баскет – Запоріжжя купуйте за посиланням.