3 травня у столиці завершився фінальний тур у найстаршій віковій групі ВЮБЛ – серед команд дівчат складених з гравців 2002-го року народження і молодших. У головному матчі за титул КСЛІ-Київ-Баскет несподівано поступився в овертаймі СДЮСШОР-5 з Дніпра 80:82.

Підопічні Олени Федченко вважалися головними фаворитами змагань. Ще й фінал відбувся на їхньому паркеті. Втім, у грі сильнішими виявилися дніпрянки. Вони діяли більш злагоджено, а головне результативно. Першу чверть закінчили 22:18 на свою користь, а на перерву пішли вже з десятиочковим відривом.

Втім, у третій чверті КСЛІ-Київ-Баскет перехопив ініціативу, майже наздогнав лідера, а на початку заключного періоду після кидка Клемосюк вийшов вперед 57:55. Та як показав подальший хід боротьби, до розв’язки було ще ой як далеко.

КСЛІ-Київ-Баскет був “в плюсі” усю заключну чверть. За дві секунди до кінця Малиновська своїм влучанням збільшила відрив киянок до +3.  Але за секунду (!!!) до кінця Свентицька отримала персональний фол і Бідняк тричі поцілила з лінії штрафних у кошик. От у кого сталеві нерви! 71:71. Було б нелогічно після такого програти овертайм. СДЮСШОР-5 і не програв. 82:80 – він чемпіон. У КСЛІ-Київ-Баскета – срібло.

ВЮБЛ (дівчата-2002)

Фінал

м. Київ

3 травня

КСЛІ-Київ-Баскет – СДЮСШОР-5 80:82 (18:22, 18:24, 16:7, 19:18)

Статистика матчу