НОК затвердив склад збірної України, що виступить на ІІІ Літніх Юнацьких Олімпійських Іграх. У баскетболі 3х3 честь України захищатимуть дві збірні – юнаків і дівчат.

До чоловічої збірної України U-18 увійшли двоє гравців Київ-Баскета Ілля Заєць та Олександр Сидорук. У складі жіночої збірної України U-18 виступить представниця Київ-Баскета Юлія Гутевич. Вітаємо!

До слова, в інших командних видах спорту окрім баскетболу 3х3 Україна на Юнацькій Олімпіаді представлена не буде.

Слово тренерам олімпійців:

Андрій Харчинський, головний тренер КСЛІ-Київ-Баскет, у складі якого минулий сезон провели Заєць і Сидорук:
– Це приємна звістка. Обидва хлопці гідні того, щоб стати олімпійцями. Вони – вінницькі хлопці, які у 13 років приїхали до мене в інтернат до Києва. Їхній перший тренер Ангеліна Здирка, як кажуть, розуміла, що цим хлопцям треба прогресувати. Свого часу вони здійснили правильний крок. А зараз задіяні як у клубі, так і у збірній, тепер і в олімпійській команді.

Володимир Холопов, головний тренер жіночої команди БК Київ-Баскет: Юлія Гутевич, абсолютно гідна того, щоб стати учасницею Юнацьких Олімпійських Ігор. Її сильні якості – висока індивідуальна техніка, добре захищається, вміє обіграти суперника один в один. Має поставлений три очковий кидок. Не дивно, що я залучав її до матчів дорослої команди Київ-Баскета протягом минулого сезону. Думаю, участь у Юнацькій Олімпіаді піде їй на користь. Бажаю успіху і їй особисто і усім нашим збірним у Буенос-Айресі.

Склад чоловічої збірної України U-18

Ілля Заєць – перший тренер Ангеліна Здирка
Олександр Сидорук – перший тренер Ангеліна Здирка
Ігор Сергеєв – перший тренер Владислав Бугаєвський
Віталій Шорсткий – перші тренери – Олег Єфимчук, Анатолій Колот

Головний тренер Володимир Журжій

Чоловіча збірна U-18 розпочне виступи у Буенос-Айресі у групі В. Суперниками “синьо-жовтих” стали однолітки з Андорри, Венесуели, Бразилії, Нової Зеландії.

Склад жіночої збірної України U-18

Юлія Гутевич – перший тренер Алла Пастушенко
Вероніка Космач – перший тренер Катерина Кливенок
Анжеліка Ляшко – перший тренер Катерина Кливенок
Ганна Сугак – перший тренер – Лідія Канцлер

Головний тренер Дмитро Неволін

Жіноча збірна U-18 розпочне виступи у Буенос-Айресі у групі В. Її суперницями будуть команди зі США, Венесуели, Шрі Ланки, Єгипту. До плей оф виходять по дві команди з кожної з чотирьох груп.

ІІІ Літні Юнацькі Олімпійські Ігри пройдуть у столиці Аргентини Буенос-Айресі з 6-го по 18-те жовтня. 55 українців змагатимуться у 22-х видах спорту.