Київ-Баскет продовжує перемагати у 2019-му. Слідом за Черкаськими Мавпами і Миколаєвом під гарячу руку підопічних Євгена Мурзіна потрапив лідер регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч Запоріжжя 88:83.

Господарі надпотужно відіграли стартову 10-хвилинку. У першій чверті вони досягли 20-очкової переваги – 30:10. При цьому вони здійснили очковий ривок 12:0. До кільця запоріжців пристрілялися Крік і Латкович, а у підопічних Валерія Плеханова гра не клеїлася. До честі гостей , у другому періоді вони потроху почали відігрувати відставання, але тільки но вони налагодили комбінації, як Крік влучанням з-за дуги, якого потім підтримав Крутоус, відкотив усе на комфортні для киян позиції. За три хвилини до перерви вперше відзначився Арон Нванкво, для якого це був останній п’ятий матч трай-аута. Він добре підбирав, а інший американець Крік продовжував закидати здалеку. До перерви киянам вдалося утримати суперника на очковій відстані 51:32.

У третій чверті Запоріжжя стало грати більш результативно. Його легіонер Хілл ближче до завершення десятихвилинки скоротив відставання до 11 очок. Мурзіну довелося взяти тайм-аут, але американці Запоріжжя пристрілялися і ось вже Холтон на останній хвилині чверті робить відставання -8. А потім здалеку закинув Буц і на останню чверть суперники вийшли за рахунку 62:55 на користь киян.

Відіграти сім очок простіше, ніж 20. У Київ-Баскета збився приціл, команда почала нервувати, а Запоріжжя продовжувало скорочувати відставання. Після того, як Трент реалізував “два з фолом”, рахунок став 64:60. У потрібний момент індивідуально добре зіграв Крік, який збільшив перевагу до +9. Але нервова напруга на паркеті не спадала. Два з фолом реалізуваав Латкович, а у відповідь Холтон. Дуже своєчасно данк засадив Крутоус, але знов-таки на нього відповів триочковим Кондраков. А потім Холтон скоротив відставання до -2 – 80:82. На останній хвилині у киян відібрав спокій Хілл 83:85. Але і Латкович проявив холоднокровність з лінії штрафних.

Суперліга Парі-Матч

12 січня

м. Київ

Київ-Баскет – Запоріжжя 88:83 (30:10, 21:22, 11:23, 26:28)
Статистика матчу