20 квітня у Южному відбувся перший матч фінальної серії до трьох перемог Суперліги Парі-Матч між Хіміком і Київ-Баскетом. Підопічним Євгена Мурзіна цього разу не вдалося досягти успіху. Вони поступилися 70:88.

Команди провели розвідку в першій чверті, але вже наприкінці стартового відрізку команда Віталія Степановського почала набирати оберти. Господарі, вигравши першу чверть «+5», додали у другій десятихвилинці, під час якої продовжували збільшувати перевагу за грою та за рахунком.

Команда Віталія Степановського не давала супернику легкого життя у нападі, набираючи при цьому совї очки доволі легко. Южненцям вдалося відтиснити киян від трисекундної зони, а з дальної відстані атаки у столичного колективу не йшли. Як підсумок, за другу десятихвилинку господарі пропустили лише 12 очок, і набравши 25, виграли першу половину «+18».

Третя чверть за ігровим наповененням фактично стала продовженням другої. Хімік розпочав другу половину з 4 поспіль дальних і провівши черговий потужний ривок у нападі, збільшив свій відрив до 31 очка на екваторі десятихвилинку. Южненцям атаки давалися дуже легко, у той час як кияни продовжували мучитись у нападі, набравши за третій ігровий відрізок лише 11 очок.

Отримавши 28 очок переваги за підсумками трьох чвертей, господарі спокійно довели матч до впевненої перемоги, відкривши рахунок у фінальній серії. Гості трохи скоротили відставання, граючи проти п’ятірки резервістів господарів, але суттєво на підсумковому малюнку це не відобразилося.

Другий матч серії команди проведуть в понеділок в Южному о 18:00.

Суперліга Парі-Матч

Плей-оф, фінал

Серія до трьох перемог

Перший матч

20 квітня

м. Южне

Хімік – Київ-Баскет 88:70 (22:17, 25:12, 24:13, 17:28)

Статистика матчу

Рахунок у серії 1:0