Жовто-чорні на паркеті «Gymmaxx Arena» проводять переконливу зустріч проти володарів Кубка та завдають будівельникам третьої поразки у сезоні.

З початком поєдинку швидше адаптувалися до гри номінальні гості. З середини стартової чверті гравці Київ-Баскета захопили невелику перевагу. Лідером атак жовто-чорних став Дерріл Вудсон. Він же став найрезультативнішим на майданчику за першу половину – 11 очок.

Гравці Айнарса Багатскіса влучніше атакували з середньої відстані, перевершили суперника за підбираннями та перехопленями. Як результат, Київ-Баскет виграв першу половину в п`ять очок.

За третю чверть дистанція між суперниками не змінилася. При цьому в номінальних господарів пішов кидок у лідера результативності Джиана Клавелла, який за всю першу половину мав лише 8 очок. Натомість після чотирьох хвилин заключної чверті в нього вже було 25 очок, 5 триочкових з 11 спроб. Він став найрезультативнішим на майданчику, а Будівельник до мінімуму скоротив відставання від гостей.

Втім Київ-Баскету знайшлося, чим відповісти на активність Клавелла, тож гості зберігали невелику перевагу. Ключовим фактором гри гостей на заключних хвилинах став Кеффі. Будівельник до останнього намагався врятуватися, однак ні хвилинна пауза, ні тактика фолів не допомогли уникнути поразки в першому столичному дербі сезону.

Герой матчу
Найкращим став Майкл Кеффі – 16 очок, 5 підбирань.

Наступний матч
Наступний матч жовто-чорні зіграють у Кубку Європи ФІБА проти “Рілскі” 27 жовтня на виїзді.

СУПЕРЛІГА WINDROSE
Регулярний чемпіонат

23 жовтня

Київ. 14:00
Будівельник – Київ-Баскет – 70:75 (15:17, 13:16, 19:19, 23:23)
Будівельник: Клавелл 34о + 5пд + 6пр, Браун 11о + 9пд, Гордон 10о + 7пд, Гутман 2, Кобець – старт; Апшоу 9о + 5пд, Прокопенко 2о + 5пд, Близнюк 2, Козлов.
Київ-Баскет: Кеффі 16о + 5пд, Ковальов 13о + 8пд, Вудсон 11о + 6пд, Анікієнко 8о + 5пд, Гаррет 3о + 6пд – старт; Вашингтон 11о + 7пд, Тиртишник 7, Скапінцев 4, Томсон 2.