16 листопада у Черкасах Київ-Баскет провів перший матч 1/8 фіналу Кубка України. Суперником підопічних Айнарса Багатскіса на цій стадії є Черкаські Мавпи. У першому матчі кияни дотиснули господарів …

Перша 10-хвилинка пройшла у рівній боротьбі. До останньої хвилини на цьому ігровому відрізку гості лідирували, але очковий  ривок Мавп 7:0 посприяв тому, що чверть вони завершили 30:26 на свою користь.

У другому періоді Київ-Баскет захищався значно уважніше. Мавпи набрали вдвічі менше очок, ніж у першій чверті – 14 проти 30. Напрочуд результативно і агресивно у киян діяв Близнюк. Серія його кидків допомогла гостям закінчити першу половину на свою користь 46:44

Поперерві Київ-Баскет продовжив результативно атакувати з периметра. На екваторі третьої чверті три поспіль триочкових закинули Кондраков і Крутоус. Ближче до завершення чверті гості здійснили очковий ривок 9:0. То ж не дивно, що після кидка Пустозвонова Київ-Баскет повів +15. Але Черкаські Мавпи в боргу не залишилися і відповіли ривком 9:0. Втім, краща індивідуальна майстерність і функціональна готовність гостей далася взнаки. Так у другій половині заключної чверті Павлов влучив тричі поспіль, збільшивши перевагу Київ-Баскета до +9. Кияни продовжували тиск до останнього, і за 4 секунди до кінця після кидка Шепарда досягли 100-очкової межі 100:82. Найрезультативнішим у матчі став Кейсі Шепард (Київ-Баскет), який при цьому оформив дабл-дабл 25оч+11рп.

Матч-відповідь відбудеться 24 листопада у столичному палаці спорту Венето. Початок о 14:00. Оскільки учасник чвертьфінальної стадії визначається за сумою двох матчів Черкаським Мавпам потрібно вигравати у столиці з перевагою +18 і більше.

Кубок України

1/8 фіналу

Перший матч

16 листопада

м. Черкаси

Черкаські Мавпи – Київ-Баскет (30:26, 14:20, 15:26, 

Статистика матчу