Центровий Костянтин Анікієнко та головний тренер Айнарс Багатскіс прокоментували поразку від «Одеси» на післяматчовій пресконференції.

Костянтин Анікієнко:

– Емоції суто негативні. Грав у рідному місті, але ми приїхали перемагати сюди. У нас складний графік. Хоча на це не варто все скидати. Більшою мірою не виконали настанови тренера на гру. Було видно, що «Одесі» перемога була потрібна. Із «Тернополем» нам пощастило і вдалося дотиснути суперника в овертаймі. Сьогодні цього забракло.

Потрібно не доводити до таких моментів, одразу брати гру у свої руки, виконувати установки тренера та вирішувати все до фінальної сирени. Взаємодії між гравцями у захисті потрібно покращувати. Нам забили багато треочкових, у тому числі мені в обличчя прилетіло. Коли у суперника летить, треба виходити вище. Три гравці вирішили гру у «Одеси».

Айнарс Багатскіс:

– Які емоції викликав матч? Порожнечу. В «Одеси» свої проблеми, у нас свої. Але якщо ти створюєш 1000 ситуацій і не можеш забити навіть вільний м’яч з під кільця, наївно чекати, що будеш у грі. У «Одеси» на 2 підбирання більше, за рештою статистики ми домінуємо. У нас 16 підбирань на чужому щиті, набагато менше втрат та більше перехоплень, більше кидали штрафних. Але нічого не використали. У баскетболі якщо не можеш забити своїх кидків, то грай у захисті як Бог. «Одеса» свіжа. З нетерпінням чекаю, коли Агафонов та Келлісон ще раз проведуть таку гру. Свіжі гравці мотивовані завжди знають, як грати. Вони перекидали суперника. Хороші кидки, немає докору, що кидали погано.

Програли через напад. «Одеса» забила понад 90 очок. Вони свої кидки забили, а ми ні. Команда не виснажена, а порожня після єврокубків. У нас немає тренувань, ми лише їздимо. Позавчора зіграли, учора приїхали. Сьогодні вранці прокидали і казали, що робимо. Ми так живемо шостий тиждень. Завтра вже їдемо до Южного. «Хімік» також далеко не подарунок. Боюся втратити гравців. Ми таку комплектацію робили, що 10 гравців дають результат. Знали, що в такому режимі гратимемо. Втратили Ковальова, перед тим втратили Войналовича. але якось трималися. Нині ми просто порожні. Ніколи не говорив прізвища, але є гравці, які мають подивитися на себе у дзеркало та запитати, що вони дали команді.

Наступний матч кияни зіграють вже завтра проти южненського “Хіміка”. Початок – о 14:00.