Клубний маскот — амбасадор веселощів, розваг та невимушеної атмосфери на трибунах під час домашніх матчів команди.

Маскотами є костюмовані символи та талісмани клубу, що закарбовані в айдентиці команди та вболівальницьких традиціях місцевих шанувальників.

Вашій увазі невелика добірка маскотів клубів, чий талісман дещо споріднений із нашим:

Борусія Дортмунд та бджілка Емма. Німці відомі своєю вболівальницькою культурою на весь світ, а дортмундська «жовта стіна» 80-тисячного Вестфаленштадіону еталонний тому приклад. Призвісько клубу: «джмелі», кольори: жовто-чорні

Шарлот Горнетс та шершень Хьюго. Єдиний баскетбольний приклад нашої добірки. Вболівальницька культура Штатів безнадійно поступається європейській і орієнтовна в першу чергу на шоу та entertainment. Втім, Хьюго чудово виконує свою роль і веселить публіку на матчах «шершнів».

ФК Брентфорд та бджілка “Buuz Bee”. Один з олдскульних клубів Туманного Альбіону, що невдовзі відзначить своє 135-річчя. Маскот є невід’ємною частиною домашнього затишку арени «бджіл» в багатомільйонному Лондоні. До речі, кольори Бренфорда захищає українець Єгор Ярмолюк.

Columbus Blue Jackets та зелена бджола Stinger. Клуб NHL, чийого маскота звуть так само як і ПЗРК, яким наші хлопці знищують «блохольоти» окупантів. В перекладі на соловʼїну “Stinger” означає «Жало».

Допомагаємо війську та з нетерпінням чекаємо повернення вболівальників на трибуни!