Капітан Київ-Баскета і гравець збірної України Анна Ольховик зізналася, що рівень Суперліги дозволяє добре готуватися до матчів за збірну, за чотири дня зборів команді доведеться вивчити майже нову програму комбінацій і тактичних схем, але дівчата до цього готові. Попереду у збірної України – заключні виїзні матчі відбору на Євробаскет з командами Болгарії (17 листопада) і Іспанії (21 листопада).

– Рецепт успіху у будь-якому матчі – гарний мікроклімат у колективі, надійний захист і швидкий напад. Найближчі поєдинки кваліфікації Євробаскету – не виключення. Звісно, Іспанія – суперник більш серйозний, але і його можна обігрувати. У Києві нам трохи не вистачило до перемоги, тепер матимемо другу спробу виграти у них. Усі передумови для цього є.

– Перша у черзі – Болгарія.
– Думаю, команда Болгарії нам по силах. Ми з ними також вже зіграли вдома, перевага у 50 очок – свідчення того, що ми таки сильніші. У Софії не знадобиться над зусиль, аби їх обіграти, бо ми до них готувалися, склад у нас повноцінний, то ж будемо перемагати, іншого варіанту бути не може.

– На твій погляд, чим сильна збірна України?
– Колективом. Ми прагнемо добре захищатися і так само реалізовуємо свої шанси у нападі. Аліна (Ягупова – ред.) – наша зброя (посміхається- ред.), Дандра (Мосс – ред.), Тая (Бовикіна – ред.). Усі сили ми віддаємо заради перемоги.

– Ти маєш особливий емоційний стан перед матчами?
– Звісно, на кожну гру виходжу із зарядом, з настроєм, є націленість на результат. Без цього не можна. Будемо докладати усіх зусиль, щоб обіграти суперниць якомога переконливіше і пройти на Євробаскет з гарним очковим запасом.

– У вас доволі стислі терміни зборів. Чи встигнете згадати комбінації, або ж вивчити нові?
– Зараз маємо усі нові комбінації, непросто протягом чотирьох днів усі їх вивчити, але ж ми професіонали, впораємося (посміхається – ред.).

– Ігри у Суперлізі сприяють підготовці до матчів?
– У цьому сезоні чемпіонат дуже цікавий, рівень команд приблизно однаковий, боротьба у кожному матчі безкомпромісна. Думаю, і з досвідом ігор з Київ-Баскет у чемпіонаті України можна бути у збірній на провідних ролях.

– Днями Ви з Арішею Білоцерківською грали одна проти одної у Суперлізі (у матчі Франківськ – Київ-Баскет), боротьба за перемогу була жорсткою, це не заважає вашому спілкуванню у таборі збірної України?
– На майданчику ми граємо, а поза його межами я і Аріша – подруги. У нас не може бути такого, що я образилася, тому що ти мене обіграла. Це – баскетбол. А зараз ми у збірній і маємо спільну мету вивести Україну на Євробаскет.