Головний тренер Київ-Баскета — одного з трьох представників України на євроарені — Айнарс Багатскіс у коментарі прес-службі ФБУ поділився враженнями від жеребкування групового раунду Кубка Європи ФІБА.

Другий рік поспіль Київ-Баскет гратиме проти українського клуба на євроарені. Як вам жеребкування?

– Як сказати пом’якше, полегше… Я вже давно не звертаю уваги на жеребкування, воно є таким, яким є. Але мені трохи смішно: ти представляєш країну в єврокубках і чомусь знову граєш із клубом зі своєї країни. Є, як є… Звертати увагу на суперників не збираюсь і хочу, щоб команда всю увагу акцентувала на своїй грі. Тож може бути так, що в групі будуть два українських клуби та два болгарських. Але яка різниця?

Чи є у вас якась інформація щодо болгарського Рілскі?

– Так, було трохи інформації, адже я дивився одного з гравців цієї команди, але більше на цю команду уваги не звертав. На поточному етапі підготовки до сезону немає сенсу звертати увагу на те, що є зараз. У цих болгарів, які потрапили та можуть потрапити до нашої групи, погоду роблять іноземці. Лукойл, з яким ми грали минулого року, є флагманом болгарського баскетболу, там було чотири гравці збірної. Тут також у команд є по одному такому гравцеві, але ключовий внесок у гру роблять легіонери. Це єдине, що я поки що можу сказати про ці болгарські команди.

Цмокі-Мінськ вже далеко не вперше може приїхати до Києва. Що думаєте про ще одну потенційну зустріч із цим колективом?

– Я знаю, у що у складі Цмокі зараз два латвійських гравці… Знову ж таки, це флагман місцевого — білоруського — баскетболу, у складі якого є багато кандидатів та гравців національної збірної. Це також певний показник. Головне питання зараз: кого вони ще придбають? Це основний момент.