Головний тренер Київ-Баскета прокоментував перемогу своїх підопічних 80:78 у Кубку Європи ФІБА над угорським Кьормедом. Матч відбувся 18 грудня у ПС Венето (кол. СК Меридіан).

– На мою думку Кьормед одна з найбільш дисциплінованих команд, з якими над довелося зустрічатися у Кубку. Незалежно від результату вони продовжували грати у свій баскетбол. У нас дуже якісним вийшов початок гри. Перші дві чверті навіть. Ми добре набирали очки, якісно грали, відбивалися і потім з якогось дива на рівному місці втрачали м’яч у нападі і через це вони додали до своїх закинутих 20 очок. Друге, що не подобалося – останнє підбирання. Коли вони кидали, не найвища команда, не найміцніша просто «вбила» нас у штрафному майданчику, як кажуть, у «фарбі». 56 очків. Порахуйте разом. І достеменно казали, що робити, що четвертий номер їхній добре закидає зі штрафних, а ми йому дозволяли це. Ми контролювали гру, і достатньо було у четвертій чверті зробити п’ять безглуздих дій у нападі, щоб гра була рівною з такою нервовою розв’язкою. У будь-якому разі найголовніше – перемога. Мені подобався їхній стиль, вони добре тримають удар, але вони пливуть, коли проти них граєш фізично, агресивно. Моментами, коли це вдавалося, у нас усе було гаразд. Але у будь-якому разі найголовніше перемога. Гра забудеться, результат залишиться. І коли ми з ними гратимемо у них, це вже буде інший день і інша гра.

– Оцініть, будь-ласка, виступ у Кубку в 2019-му році?
– Я вже оцінив перед грою з Одесою, і ви бачили, чим усе скінчилося. Ви самі можете оцінювати. Якщо ми команда з не найбільшими можливостями, команда, що базується на українських гравцях, якщо ми граємо на другому етапі, мене це тішить. Водночас я хочу, щоб ми вигравали і грали при цьому у якісний баскетбол. Щоб ми не страждали єрундою. Ми граємо, як діти і потім гравці самі хапаються за голову – вибачте… Не треба вибачень, будь чоловіком і роби свою роботу. Хоч водночас, ми ніколи не працювали. У нас є хобі, яким ми живемо.

– Що Ви відчули, коли переможний м’яч залетів у кошик?
– Я був впевнений, що він закине. Він забагато нашкодив перед цим, щоб не забити. Відверто кажу. Чудова сьогодні була атмосфера, жива публіка, немов 6-й польовий гравець був. Не треба видумувати велосипед. Баскетбол – це гра маленьких. І в НБА, і у Євролізі, і в Україні. Якщо маленькі роблять не те, ти отримуєш два очки. Хто помиляється у фарбі? У кращому випадку – позиційний напад. І Кейсі – я був впевнений, що він влучить. Він ментально сильний. Він вчиться. Його ніхто ніколи не навчав, він вчиться.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ ДОТИСНУВ КЬОРМЕД У КУБКУ ЄВРОПИ

– Коли Шакіл Кейт гратиме (приїхав до Київ-Баскета на трай-аут – ред.)?
– Ніколи. Він не пройшов медогляду. Спираючись на його минулі травми ми не стали ризикувати і продовжуємо перебувати у пошуку.

– Заднього гравця?
– Ви самі можете відповісти, хто нам потрібен. Нам треба маленького гравця, який знає, що робити з м’ячем і який не втрачає м’яча. Це просто сказати, але виходячи з наших можливостей – на ринку є 1000 гравців, йдіть обирайте.

– Що скажете щодо Вентспілса, з яким гратимете наступний матч?
– Це неприємний суперник. У першій грі після 35 хвилин гри була нічия, потім вони закинули п’ять триочкових, угорці промазали усе і перебували просто в шоці. Вентспілс – команда, що базується на триочкових влучаннях. Як вони зіграли сьогодні зі Зволле? 111:74. Ось вам і відповідь.