Головний тренер Київ-Баскета Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу своїх підопічних над Черкаськими Мавпами 95:87 у Суперлізі Парі-Матч. Гра відбулася 7 лютого у ПС Венето.

– Мав побоювання щодо того, як ми будемо виглядати. Позавчора сподівалися на інший результат. Залишився неприємний осад. Звичайно ми грали проти хорошої команди “Вентспілса”, але самі десь перегоріли, взяли неправильні рішення і програли. Чекали цю гру. На початку зібралися і все робили правильно. За нападу немає ніяких коментарів. Не сказав би, що було супернападеніе, але ми добре рухали м’яч і все попадали. Але захист … Як і всі команди Суперліги, “Черкаські Мавпи” божевільним чином біжать в нападі. Їх раннє напад залежить від наших рішень в атаці. Левову частку очок вони набирають в транзішн. У першій чверті вони забили таким чином 20 з 27 очок. Друга чверть пройшла приблизно так само.

У третій чверті заспокоїлися і ухвалювали правильні рішення, все стало на свої місця. Потім заспокоїлися і це коштувало пропущених очок. В кінці навіть умовну інтригу трохи створили. Половина команди по таланту, по грі на якихось відрізках може грати в Євролізі. Моментами нам не вистачає стабільності, ігровий мудрості, досвіду. Ми на рівному місці втрачаємо м’яч, не можемо довести м’яч до “великих”. Приймаємо неправильні рішення Ми над цим працюємо і вже краще, ніж було. Головне, що ми зараз виграли. Все-таки “Мавпи” нас обіграли один раз. Вони знають як це робити. На емоціях це дуже агресивна команда. Вітаю всіх нас з перемогою і заслуженим днем ​​відпочинку.

Читайте: КИЇВ-БАСКЕТ ЗДОЛАВ ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ У СУПЕРЛІЗІ ПАРІ-МАТЧ

В Україні є команди, які відпочивають по 3 дні, навіть по 5-6 Нам це не загрожує. Ми ніяк не будемо відпочивати. Завтра вихідний. є час відпочити і підзарядити батарейки. Через тиждень чергова битва з командою, яка на хвилі і знає як грати. Потім у нас довго не буде ігор, а якщо будуть, то на виїзді. У березні у нас 11 ігор. Нічого не буду говорити по матчу з “Прометеєм”. Мене мало цікавить “Прометей”. Мене цікавить тільки наша команда в прямому і переносному сенсі.

“Прометей” – досвідчена команда, є домінуючий центровий, агресивні “маленькі” гравці, хороші українці. Не дарма ж це одна з топ-команд. Чи буде додаткова мотивація у наших колишніх гравців Руслана Отверченко і Деон Едвіна? Запитайте у них. Наприклад, коли ми грали в Харкові першу гру, Мусієнко і Тищенко зіграли як боги. Вони нас вибили там. Дуже часто колишні гравці показують кращу гру або виступають так собі. Подивимося. Залишився тиждень. Час спливає швидко.