Центровий Київ-Баскета В’ячеслав Петров є одним з трьох гравців команди, які пролонгували контракт з клубом. Срібний призер минулого сезону Суперліги Парі-Матч розповів про свої враження від тренувань Айнарса Багатскіса і закликав підтримати команду у домашньому матчі Ліги Чемпіонів з Капфенбергом (відбудеться у Палаці Спорту 20 вересня).

– Як бачите, у нас вже зібрався повний склад, повний ростер тих, кого тренер хотів бачити. Ми тренуємося, як кажуть, у штатному режимі. Зараз здебільшого працюємо над функціональною підготовкою. Щоб добре підготуватися до старту сезону, а стартуємо ми одразу ж з кваліфікаційних матчів Ліги чемпіонів. Суперника поки що не розбирали. У команд триває комплектація. Ще не знаємо остаточно, хто гратиме.

– Команда втягнулася у тренувальний процес?

– Так, багато хто, якщо зовні подивитися, приїхав більш-менш готовим до роботи. Зрозуміло, що не повністю. Але у нас є гарний тренер з фізичної підготовки. Він розподіляє навантаження і поки що усе проходить відмінно.

– Які зміни у тренувальному процесі відчули після того, як команду очолив Айнарс Багатскіс?

– Тренер-іноземець, зі своїм баченням баскетболу, зі своїм європейським напрямом. Він більш рухливий, сповідує швидкий баскетбол. З комбінаціями, які не є занадто важкими, заплутаними. Якомога простіше намагаємося грати і я думаю це принесе свої плоди.

– В команді чимало новачків, важко зігруватися?

– Новачків ми майже усіх знаємо, хіба що два американця нових приїхали, а минулого року що Кіндалл, що Деон грали в Суперлізі Парі-Матч. Думаю, нашим вболівальникам, тренерам, гравцям вони добре знайомі. Поки гарні враження, збирається гарний колектив, атмосфера в команді чудова, і у роздягальні, і на майданчику. Я думаю, у нас буде дуже сильний боєздатний колектив.

– Наскільки важливою для команди буде підтримка вболівальників у протистояннях з Капфенбергом?

– Підтримка вболівальників важлива на усіх матчах. Десь в середині минулого сезону у нас з’явився свій фан-сектор, який дуже добре заводив публіку, я сподіваюся, наших фанів ставатиме дедалі більше а підтримка розповсюдиться і на матчі Ліги чемпіонів. Користуючись нагодою хочу запросити вболівальників на матч-відповідь з Капфенбергом до Палацу спорту. Досягнемо перемоги разом!