Поки наші дівчата готуються до відновлення боротьби у Суперлізі, пригадаємо найяскравіші моменти у виконанні команди по ходу першого кола «регулярки». Тут і тріумф над непереможним чемпіоном, і асистентська феєрія Тайлер Дір, і яскрава Ліанна Одом, а також багато чого іншого.

Історичний перфоманс

Як би не закінчився розіграш-2021/22, яке б місце не зайняли «бджілки», хоч би які індивідуальні нагороди отримали баскетболістки інших команд, саме з «Київ-Баскетом» буде пов’язана найяскравіша подія чемпіонату. Адже на момент, коли на паркеті ПС «Венето-Спорт» дівчата Володимира Холопова здолали «Прометей», найсильніша команда України не поступалася у 45 матчах! Понад півтора роки спортсменки зі Слобожанського «зачісували» всіх на внутрішній арені і ставили рекорд за рекордом. А минулу першість вони залишили за собою «під нуль», чого в Європі в новітній баскетбольній історії не траплялося в принципі…

Проте жовто-чорні зуміли перервати цю фантастичну переможну серію та перемогли –  99:88. І зробили це, незважаючи на наявність у складі гостей олімпійської чемпіонки Аріель Аткінс, а також кращої асистентки Суперліги Ольги Дубровіної. Вирішальний внесок у успіх киянок зробили Ієша Смолл (24 очки) та Тайлер Дір (21 бал).

Асистентський майстер-клас

Описаний вище матч проти «Прометея» став справжнім шедевром у виконанні Тайлер Дір. Наша розігруюча, попри найвищий рівень опору, роздала за вечір 12 передач, що стало рекордом регулярного сезону 2021/22. Абсолютно найкращим, щоправда, перфоманс назвати не вдасться: Ольга Дубровіна у домашньому матчі проти «Чайки» також створила дюжину асистів. Щоправда, цей результат навряд чи резонно ставити на одну шальку терезів з показниками американки. Адже в опонентах у Дір були значно крутіші баскетболістки.

Проте виступами на дистанції Тайлер вже підтвердила і свій клас, і невипадковість ефектної гри проти «Прометея». На даний момент легіонерка посідає третє місце у списку найкращих асистентів регулярного сезону — і по тому, як виявляє себе в кожній наступній зустрічі, боротиметься за підсумкове лідерство у номінації.

Потрапляння до «клубу 100»

Розіграш-2021/22 із самого старту задав високу конкурентну планку для лідерів. Звідси і щільність у таблиці, і кілька сенсаційних результатів вже по ходу стартового кола, і запекла боротьба у суперечці рівних суперників.

Тим почесніше пробити позначку в 100 набраних балів за вечір — це як підкорення висоти, яке доступна лише найкращим. На осінньо-зимовому відрізку «регулярки» лише три команди зробили «сенчурі брейк» – «Прометей», «Будівельник» та «Київ-Баскет». Наші дівчата досягли гросмейстерського рубежу у жовтні, коли в рамках дербі на домашньому майданчику переграли столичний «Динамо-НПУ» 101:82. Найрезультативнішою в нашій команді за підсумками вечора стала Сієра Джонсон, яка оформила ефектний дабл-дабл, 28 очок + 18 підбирань. Однієї передачі до «дабла» не вистачило Тайлер Дір – 18+9.

Топ командного захисту

Проте «Київ-Баскет» запам’ятався у першому колі не лише ефективною атакою чужого кільця. Своє «бджілки» захищають не менш старанно. Тому підтвердження як місце в таблиці, так і лідерство в номінації «найкрутіша оборона в окремо взятій зустрічі».

Домашня гра проти бердянської «Чайки» стала наочним посібником із кваліфікованої протидії супернику. За вечір дівчата Володимира Холопова пропустили лише 38 очок, що є рекордом нинішньої «регулярки». При цьому лише дві баскетболістки суперниць із дюжини, що виходили на паркет, зуміли набрати більше чотирьох очок за весь матч!

Королева щита

Очевидно, що серед великої кількості легіонерок американки «Київ-Баскета» вигідно виділяються. Наприклад, Ліанна Одом вже під час третього поєдинку в рамках Суперліги оформила «дабл-дабл» (10+10), хоча грала, по суті, з чистого аркуша — одразу після переїзду і майже без тренувань.

Тоді як Сієра Джонсон взагалі зарекомендувала себе як домінуюча сила під кільцем. Сьогодні вона практично у всіх номінаціях, пов’язаних з підбором, входить у топ-2, а по м’ячах, відвойованих на власному щиті, зовсім не знає рівних. Щонайменше вісім разів за вечір центрова добувала «Київ-Баскету» володіння під кільцем, позбавляючи суперниць атак другого шансу. І цим допомогла команді вигравати у навіть найскладніших протистояннях на свою користь.