За сезон регулярного чемпіонату Першої ліги підопічні Андрія Харчинського встигли зіграти 20 матчів, 17 з яких завершилися для жовто-чорних перемогою. «КСЛІ-Київ-Баскет-2» поступився першістю лише тричі, двічі з цього – команді «Маяк» із міста Сарни, що стала лідером групи. Так, наші хлопці завершили регулярний чемпіонат сріблом у Групі 4 та вийшли до плей-оф Першої ліги з другої сходинки.

Читати: результати другої команди «Київ-Баскета у січні: дві поразки, що змінилися двома перемогами

Юних киян було нагороджено медалями за друге місце. На церемонії був присутній й один з лідерів «КСЛІ-Київ-Баскет-2» та гравець основної команди «Київ-Баскета» Олександр Сидорук, що наразі відновлюється від важкої травми коліна.

Головний тренер команди Андрій Харчинський поділився враженнями від результатів регулярного сезону:

«Результат закономірний. Команда у прямому сенсі зростає. Колись ми починали Першу лігу 16-річними хлопцями, зараз трохи підросли, зміцнилися, тож виглядаємо інакше. Перед клубом стоїть задача розвивати молодь, задача зрозуміла та важлива, ми на неї працюємо, але протягом сезону нам важкувато грати без хлопців по-старше по-досвідченіше, що можуть на майданчику навести порядок та підтримати молодь.

До цього ж, у стадію плей-оф ми увійшли без чотирьох гравців основного складу: серйозні травми, важливі сімейні обставини. І це, м’яко кажучи, жорстко. На майданчику іноді хаос, тому що гравці з лавки хочуть довести, що заслуговують на той об’єм ігрового часу, який отримують зараз, і через це часто не вистачає узгодженості дій. Не завжди виходить так, як хотілося би тренерові, але на те й вона і робота. Ми працюємо та вдосконалюємося. Будемо намагатися показати кращу гру у плей-оф»

Наразі жовто-чорні встигли зіграти перший матч плей-оф. Зустріч 1/16 проти команди «ХАРКІВСЬКІ СОКОЛИ – УНІВЕРБАСКЕТ» (Харків) завершилася для жовто-чорних впевненою перемогою на домашньому паркеті з рахунком 85:60

КСЛІ-КИЇВ-БАСКЕТ-2 : ХАРКІВСЬКІ СОКОЛИ – УНІВЕРБАСКЕТ – 85 : 60 (Статистика матчу)

Лідерами матчу у складі киян стали:

Володимир Хімічук   17 оч + 6 підб + 4 пер, РЕ – 26

Володимир Шевчук   17 оч + 12 підб + 2 пер, РЕ – 20

Ілля Здирка   14 оч + 5 підб + 3 пер, РЕ – 9

Також ігровий час отримав новий молодий гравець основної команди «Київ-Баскета» Ілля Дубровін, що вперше виступав у складі команди Андрія Харчинського. Дубровін провів на майданчику майже 14 хвилин, заробивши 5 оч + 2 пер, РЕ – 7.

Андрій Харчинський: «Раді, що до нас приєднався Ілля Дубровін. Але він на роздоріжжі. Справа в тому, що весь тренувальний процес Ілля проводить з командою Суперліги, рідко вдається долучитися до наших тренувань. Треба розуміти, що з першою командою він отримує великий об’єм інформації: там принципи, там порядок, там серйозні тактики у захисті та нападі. І все це він намагається застосувати на матчах команди КСЛІ, виходить нестикування, тому що в нас все трохи простіше. Хочеться максимально корисно використовувати гравця на майданчику, тож ми спілкуємося, працюємо. Він хвилюється, і цей стан «на роздоріжжі» дуже помітний. Але він дуже вчасно з’явився, саме тоді, коли потрібен більш за все»

Матч-відповідь очікує на жовто-чорних вже завтра 30 березня о 14:30 проти другої команди «Харківських Соколів» на виїзді. У цьому матчі визначиться власник путівки до 1/8 фіналу плей-оф першої ліги.