У середу, 15 грудня, чоловіча команда «Київ-Баскета» проведе останній домашній матч 2021 року. На паркеті ПС «Венето-Спорт» підопічні Айнарса Багатскіса приймуть італійську «Реджану». Буквально у кількох абзацах переконуємо навіть найзакореніших скептиків, що вечір цього буднього дня найкраще провести безпосередньо на трибунах.

Битва лідерів групи

Обидві команди успішно стартували у другому груповому раунді Кубка Європи ФІБА. Українці впевнено переграли вдома бельгійський «Антверп» 90:82, тоді як італійці розтрощили німецький «Кральсхайм» 84:80. Відповідно, хто переможе сьогодні, піде на чолі квартету на новорічну паузу.

Кияни в описаній суперечці виглядають краще. Адже за останній місяць вони оступилися лише одного разу, хоча провели аж вісім матчів. Вдома жовто-чорні лише тричі знали гіркоту поразок з початку сезону, хоча воюють на кілька фронтів – національний чемпіонат, Кубок України, турнір ФІБА – з середини вересня. Крім того, стратегічно команді Багатскіса поступатися не можна: забрати всі домашні зустрічі, значить, практично, напевно, гарантувати собі продовження боротьби в плей-оф.

«Реджана» сьогодні – аж ніяк не той грізний опонент, який святкував тріумф у Єврочеленджі сезону-2013/14. На той час чоловіків з Реджо Емілії боялися, оскільки у їхніх лавах виступали справжні зірки: Римантас Каукенас, Даріуш Лавринович та чемпіон НБА Джеймс Уайт. Зараз якщо хтось і відомий широкому колу вболівальників, то це 35-річний Андреа Чинчіаріні, який колись був основним плеймейкером збірної Італії. В іншому обойма суперника нічим не крутіша за хлопців зі столиці України.

Безкомпромісна битва під кільцем

У списку колективів Кубка Європи ФІБА, які роблять найбільше підбирань, італійці розташовуються на п’ятій позиції, наші хлопці — на сьомий. Паралельно «Київ-Баскет» лідирує як найефективніша блокуюча команда змагання. Відповідно, в трисекундній зоні розгорнеться справжня війна, від якої залежить загальний підсумок вечора.

Знову ж таки, славне минуле «Реджани» натякає на те, що хлопці з Апеннін історично гарні в цьому аспекті — і буквально з академії навчають своїх випускників знімати м’ячі у «фарбі». Адже такі гравці як, наприклад, Ніколо Меллі або Анджело Джильї, зробили собі ім’я у світовому баскетболі багато в чому за рахунок цих умінь. Проте сьогодні вихованців такого високого рівня у «Реджани» немає, як немає плеймейкерів калібру Джанлукі Базіле, щоб форвардів спрямовувати. Тому Дмитро Скапінцев і Костянтин Анікієнко, які набрали чудової форми на стику осені та зими, у чотири руки здатні перебороти італійців у ключовому ігровому компоненті.

Солодке життя та автограф-сесія

Починаючи з 17:00 у головному холі ПС «Венето-Спорт» ми запрошуємо усіх долучитися до нашої акції із записом новорічного привітання для улюбленої команди у спеціально створеній новорічній фотозоні!

Кожен учасник отримає солодкі призи, а його привітання побачить наша команда та тисячі глядачів у наших соціальних мережах.

Окрім того, на вас чекатимуть додаткові конкурси та автограф-сесія з Артемом Ковальовим, який буде радий відповісти на запитання або ж просто сфотографуватися.

Придбати квитки на матч проти “Реджани” можна за цим посиланням