З легкої подачі президента Шкільної баскетбольної ліги Києва Дмитра Базелевського гравці першої команди Київ-Баскета Моріс Крік і В’ячеслав Петров провели Олімпійський урок у столичній середній школі №1.

Як правило, основних гравців, зірок, які вирішують долю матчів, до таких заходів не залучають. Баскетбол серед школярів відправляють популяризувати «честолюбних дублерів». Але, як кажуть, у цьому випадку спрацювала народна істина: немає злого, щоб на добре не вийшло. І Петров, і Крік зараз відновлюються після травм (у першого гомілкостоп, у другого – колінна зв`язка) і тому мали час. Тим більше у вікно ФІБА команда тренується у режимі двох мікроциклів і у хлопців саме на цей день припав вихідний.

Перед тим, як розпочати урок, на перерві хлопці відчули українську гостинність у кабінеті директора. Кава, чай, пиріжки з картоплею, сливовим джемом, сирні палички – гарну випічку готують у школі!

До актової зали поспілкуватися з велетнями-баскетболістами набилося дітей під зав’язку. І учнів, і вчителів. Особливо атакували питаннями американця. І про Київ, і про дівчат, про улюблені види спорту. Не сумував і Слава Петров, розповідаючи про свій шлях.

Найцікавіше залишили на десерт. Після «теорії» учасники уроку перемістилися до спортзали і Петров з Кріком власне приступили з дітьми до головної страви. Сказати, що учні були у захваті, значить нічого не сказати. І учні, і вчителі, і директор!

Насамкінець усіх зацікавило – а де на вас можна подивитися у грі? Найближчі матчі Київ-Баскета 6 і 8 грудня з Політехніком і Дніпром відповідно. І Петров, і Крік до цього часу вже залікують свої травми і готові будуть показати – чому слід ходити на баскетбол, чи хоча б для початку обрати його для занять.

Моріс Крік: – Я вражений! Отримав від уроку потужний позитивний заряд. Не можу сказати, що в Америці і Україні діти сильно відрізняються. Усі люблять рухатися бавитися, усі хочуть грати у спортивні ігри, не тільки фотографуватися і “заліпати” у телефонах. Я радий, що зміг відкрити їм парочку баскетбольних секретів, обмінятися позитивними емоціями, щоправда, не очікував такої уваги до себе.

В’ячеслав Петров:Такі зустрічі потрібні. Маю на увазі і психологічне розвантаження, ви ж бачите, які політичні процеси мають місце в Україні, і популяризацію нашої улюбленої гри. Ці хлопці і дівчата перебувають на початку свого шляху, вони мають вибір – як рухатися, в який бік? Ми завдяки баскетболу показуємо – треба дотримуватися здорового способу життя. Я теж отримав море позитивних емоцій. Буде нагода, зустрічатимуся зі школярами знову. Дякую, що запросили!

Хлопці, вам дякуємо! Піднесеного настрою і переможних результатів!